TÉMA

Nemocnice Plzeňského kraje

Nemocnici v Sušici by mohl provozovat kraj, schválili zastupitelé

Krajští zastupitelé v pondělí schválili záměr, podle něhož by od ledna 2024 městskou nemocnici v Sušici provozoval Plzeňský kraj. Radní Sušice o tom jednali v pondělí večer a uvítali by, kdyby zastupitelstvo kraje přehodnotilo podmínky. Informoval o tom náměstek hejtmana Pavel Hais (Piráti) a místopředseda města Karel Požárek (Sušická veřejnost), který od března nemocnici vede. Všichni diskutující i zástupci města se shodli na tom, že nemocnici chtějí zachovat.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 22:03|

Sušickou nemocnici by mohl provozovat Plzeňský kraj, záměr podpořili radní

Radní Plzeňského kraje v pondělí schválili záměr, podle kterého by hejtmanství provozovalo městskou nemocnici v Sušici. Podmínkou je, aby Sušice bezúplatně převedla nebo darovala kraji movitý i nemovitý majetek nutný k provozování nemocnice. Pokud by tam skončily zdravotní služby, byl by majetek bezúplatně převeden zpět městu. Provozování nemocnice krajem by začalo nejdříve v lednu 2024 a musí ho ještě projednat zastupitelstva kraje i města Sušice, řekl náměstek hejtmana Pavel Hais (Piráti). Zařízení se dlouhodobě potýká s finančními a personálními problémy.
20. 3. 2023Aktualizováno20. 3. 2023, 13:32|

V Plzeňském kraji platí přísnější pravidla očkování dětí, potřeba je dokument od pediatra

Očkovací místa nemocnic Plzeňského kraje vyžadují k proticovidové vakcinaci dětí ve věku pět až jedenáct let takzvaný anamnestický dotazník. Ten vyplní s ohledem na zdravotní stav nezletilého jeho praktický lékař. V podmínkách ministerstva zdravotnictví takový dokument ale není. Resort nemá s iniciativou kraje problém, nařizovat podmínku i v ostatních regionech ale nechce.
8. 1. 2022|

Plzeňský kraj chce ušetřit na provozu nemocnic. Mění strategii jejich řízení

Plzeňský kraj změnil strategii řízení svých šesti nemocnic, chce tím ušetřit na provozních nákladech. Zlepšit by se měla i spolupráce jednotlivých zařízení. Zastupitelé s platností od 1. ledna schválili fúzi dosavadní servisní holdingové organizace Nemocnice Plzeňského kraje (NPK), dříve Zdravotnický holding, s Klatovskou nemocnicí. NPK zanikne, část jejích zaměstnanců přejde do nově zřízeného Centra sdílených služeb (CSS).
22. 11. 2021|

Plzeňský kraj ruší nemocniční holding, doufá v lepší hospodaření

Zdravotnický holding Plzeňského kraje končí. Od nového roku budou nemocnice více samostatné. Společnou činnost bude koordinovat největší krajská nemocnice v Klatovech. Hejtmanství si od toho slibuje jejich lepší hospodaření. To se pod vedením holdingu podle krajských radních nepodařilo.
27. 8. 2021|