TÉMA

Medaile Za hrdinství

Třem obžalovaným kvůli rvačce v Dubí soud vyměřil nepodmíněné tresty

Okresní soud v Teplicích nepravomocně rozhodl, že si tři obžalovaní kvůli rvačce na koupališti v Dubí na Teplicku odpykají tresty ve vězení. Jiřímu Demeterovi a Romanu Dunkovi vyměřil čtyři roky a Radku Čonkovi 3,5 roku. S podmínkou ze soudní síně odešel Michal Dunka a podmíněný trest soud vyměřil i jediné ženě obžalované v případu, Žanetě Dunkové. Rostislava Dršku soud zprostil obžaloby. Soud v úterý rozhodoval podruhé, poprvé mu případ vrátil odvolací soud. Někteří se proti rozsudku na místě odvolali.
23. 4. 2024Aktualizováno23. 4. 2024, 12:49|

Prezident Zeman udělil medaili dobrovolnému hasiči, který zahynul při požáru v Novém Boru

Prezident Miloš Zeman na Nový rok udělil medaili Za hrdinství in memoriam dobrovolnému hasiči Janu Dvořákovi, který na konci listopadu zahynul při požáru v Novém Boru – Arnultovicích na Českolipsku.
1. 1. 2023|

Státní vyznamenání obdrží Bohdalová, Remek či in memoriam Petr Kellner

Pražský hrad zveřejnil jména nových držitelů státních vyznamenání, která se tradičně udělují u příležitosti státního svátku 28. října. Ceremoniál se ale kvůli onemocnění a hospitalizaci prezidenta neuskutečnil. Z rukou prezidenta by měli laureáti vyznamenání převzít až 1. ledna. Mezi letošními oceněnými jsou Jiřina Bohdalová, kosmonaut Vladimír Remek, judista Lukáš Krpálek nebo in memoriam podnikatel Petr Kellner.
28. 10. 2021Aktualizováno28. 10. 2021, 22:37|

Za záchranu druhých získal medaili od prezidenta. Po tragické nehodě hasič potřebuje sám pomoc

Hasič a záchranář Radek Andrle roky pomáhal druhým. Při květnové nehodě přišel o manželku a sám utrpěl těžká zranění – lékaři mu museli amputovat nohu. Pro návrat do života by potřeboval protézu s kolenním kloubem. Kolegové pro něj nyní pořádají sbírku.
27. 8. 2021|