TÉMA

Parkovací systém

Řidiči v Jihlavě se snaží parkovat, kde se dá, hlavně zadarmo. Město chystá změny

Řidiči v Jihlavě se snaží „za každou cenu“ najít bezplatné místo k parkování. Často svá auta odstaví i na místech, která k dlouhodobému stání určena nejsou, například u škol nebo supermarketů. Reagují tím na nový parkovací systém, který Jihlava v centru města zavedla před půl rokem. Například supermarkety teď chtějí na svá parkoviště instalovat závory.
28. 11. 2023|

Parkování v Jihlavě nově pracuje se třemi typy zón. Má zvýhodňovat zdejší obyvatele a podnikatele

Jihlava výrazně mění systém parkování ve městě, reaguje tím na narůstající počet aut. Ve městě nyní platí tři parkovací zóny – modrá pro rezidenty, oranžová pro návštěvníky a střednědobá v barvě fialové. Nový systém parkování má zvýhodňovat zdejší obyvatele a podnikatele. Dopravu ve městě navíc momentálně komplikují i uzavírky kvůli stavbě jihovýchodního obchvatu.
2. 5. 2023|

Předvolební Olomouc: tématem je zchátralá tržnice i nový stadion

Vedení Olomouce složené ze čtyř stran bylo v končícím volebním období až na výjimky kompaktní a podařilo se mu i mírně snížit zadlužení města, které patří k největším v Česku. Navzdory plánům nicméně Olomouc rezignovala na dotažení nového parkovacího systému, nepodařila se ale ani slibovaná stavba nového zimního stadionu a druhé ledové plochy. Spolu s revitalizací zchátralé tržnice budou právě nedodělky z končícího volebního období tématy nadcházejících voleb a dalších čtyř let.
20. 9. 2022|

Lidé v Novém Jičíně zaplatí od středy parkovné i kartou nebo aplikací v mobilu

Nový Jičín spouští od středy nový parkovací systém. Automaty umožní platbu za parkovaní uhradit nejen mincemi, ale i bezkontaktní platební kartou nebo přes mobilní aplikaci. Ta navíc dokáže na dálku prodloužit parkovací dobu. Z celkem devíti nainstalovaných automatů v centru města jich zatím bude fungovat sedm, dva ještě na zprovoznění čekají, řekla mluvčí radnice Marie Machková.
10. 8. 2021|