TÉMA

Jablotron

Příští rok nevidím optimisticky, říká k ekonomické situaci Jiří Belinger. Výzvy pro firmy budou značné, míní David Havlíček

Česká ekonomika ve třetím čtvrtletí mezikvartálně poklesla o dvě desetiny procenta. Podle řady analytiků a podnikatelů je Česko v recesi. Za zhoršující se kondicí celého hospodářství stojí zejména menší útraty domácností. Člen představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků Jiří Belinger nevidí ekonomickou situaci v příštím roce optimisticky. S tím souhlasí i majitel Jablotronu Dalibor Dědek. Zhoršení ekonomické situace však podle něj může vést k „pročištění podnikatelského světa“. „Může to být největší výzva, před kterou stojíme,“ prohlásil ekonom a člen NERV David Havlíček v Událostech, komentářích.
2. 12. 2022|

Ve sbírce ukrajinské ambasády na nákup zbraní se sešla už téměř miliarda korun

Na sbírkovém účtu ukrajinského velvyslanectví v Praze, které za vybrané peníze pořizuje zbraně, se od dárců sešla už téměř miliarda korun. Ukrajinská ambasáda o tom v neděli informovala na Twitteru. Do sbírky přispělo 115 tisíc dárců, kteří poslali 977 milionů korun. S nákupem a dopravou výzbroje pomáhá ukrajinskému velvyslanectví české ministerstvo obrany. V pátek se na velvyslanectví uskutečnila schůzka zástupců Ukrajiny, ministerstva obrany a několika významných dárců, uvedlo v neděli velvyslanectví na svém webu.
10. 4. 2022|

Hasiči likvidovali v noci požár průmyslové haly v Jablonci nad Nisou. Příčiny vyšetřovatelé zjišťují

Milionové škody napáchal noční požár na průmyslové hale společnosti Jablotron v oblasti Rýnovic v Jablonci nad Nisou. Po čtyřech hodinách se ho hasičům podařilo zlikvidovat, na místě ale dál dohlíží jedna jednotka. Dopoledne se do haly vrátili vyšetřovatelé, kteří zjišťují příčiny požáru i rozsah škod.
6. 8. 2021Aktualizováno6. 8. 2021, 14:44|