TÉMA

Forrest Gump

Filmový průmysl ještě řídí muži ze staré školy, ale už začal nový život, nepochybuje Robin Wrightová

Americká herečka Robin Wrightová je pro mnohé diváky především manipulativní Claire ze seriálu Dům z karet, případně Jenny z filmu Forrest Gump. Jako host filmového festivalu v Karlových Varech si ale pro promítání vybrala fantasy ze svých hereckých začátků Princezna Nevěsta. V rozhovoru pro ČT mluvila také o své druhé, méně známé profesi – režírování, a o postavení žen ve filmovém průmyslu.
8. 7. 2023|

Do Varů přijela Jenny z filmu Forrest Gump. Herečka Wrightová převezme cenu prezidenta festivalu

Do Karlových Varů přijela ve středu odpoledne americká herečka Robin Wrightová, známá především jako Jenny z filmu Forrest Gump. Na Mezinárodním filmovém festivalu převezme v sobotu cenu prezidenta KVIFF. V pátek uvede film Princezna Nevěsta, ve kterém ztvárnila jednu z hlavní rolí a který se stal velmi populárním.
6. 7. 2023|

Na závěr filmového festivalu ve Varech přijede Robin Wrightová

K držitelům čestných ocenění z letošního filmového festivalu v Karlových Varech přibylo jméno Robin Wrightové. Americká herečka a režisérka, známá mimo jiné ze seriálu Dům z karet, obdrží na závěr sedmapadesátého ročníku Cenu prezidenta festivalu. Už dříve Vary oznámily, že očekávají také příjezd Russella Crowea, Ewana McGregora či Alicie Vikanderové.
20. 6. 2023|

„Život je jako golgappa.“ Bollywood natočil svou verzi Forresta Gumpa

V indických kinech se od poloviny srpna promítá remake filmu Forrest Gump. K indickým divákům se dostal pod jménem Laal Singh Chaddha. Bollywoodský remake slavného amerického filmu z roku 1994 budil rozpaky před svou premiérou i po ní.
22. 8. 2022|

Tenkrát na západě, Hvězdné války i Joker. Hollywoodská historie se píše i v notách

Když si letošní Oscary za nejlepší filmovou hudbu k animovanému filmu Soul přebírali dva členové rockové kapely Nine Inch Nails, bylo to už podruhé, co vyfoukli ocenění autorům, kteří se specializují jen na oblast filmu. Jinak tvůrci z města andělů často spoléhají na slavná skladatelská jména. Historie filmového Hollywoodu je zapsána i v notách, skýtá vřískání smyčců v koupelně, soundtrack pro temnou i světlou stranu síly v předaleké galaxii i psychotický tanec Jokera na veřejných záchodcích.
6. 8. 2021|