TÉMA

Vysoký krevní tlak

Česko v úterý udělilo Ukrajincům 3600 víz. Nemocnice uprchlíkům nabízejí ubytování

Česko udělilo lidem zasaženým ruskou invazí na Ukrajinu doposud přes 245 tisíc víz. V úterý jich přibylo 3600. Informace ve středu na Twitteru zveřejnilo ministerstvo vnitra. Po pondělním nárůstu běženců zhruba o dvě tisícovky se počet nově udělených víz vrátil k podobnému počtu jako koncem minulého týdne. Do pomoci uprchlíkům z Ukrajiny se zapojují nemocnice napříč republikou – nabízejí jim ubytování.
30. 3. 2022Aktualizováno30. 3. 2022, 17:17|

Bývalý prezident Klaus je opět v nemocnici. Vrátil se na doléčení potíží

Bývalý prezident Václav Klaus byl opět hospitalizován. Do Ústřední vojenské nemocnice se ve čtvrtek vrátil kvůli doléčení předchozích potíží. Informaci serveru Blesk.cz ČTK potvrdil Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Očekává, že exprezident v nemocnici zůstane několik dní.
23. 9. 2021|

Exprezident Klaus absolvoval v nemocnici kontrolu a zároveň tam navštívil prezidenta Zemana

Bývalý prezident Václav Klaus v neděli navštívil Ústřední vojenskou nemocnici, kde byl do pátku hospitalizován kvůli vysokému tlaku. Upozornil na to server Novinky.cz. Klausův mluvčí Petr Macinka ČTK řekl, že tam Klaus zamířil na předem domluvenou kontrolu a při té příležitosti šel pozdravit současnou hlavu státu Miloše Zemana.
19. 9. 2021|

Kardiologové chystají preventivní kampaň. Chtějí zachránit 2500 lidí ročně

Do deseti let chtějí kardiologové v Česku snížit o pět procent počet úmrtí na srdeční choroby.  Cíl si kladou navzdory očekávání, že nemocných bude v populaci přibývat. Důraz budou klást na prevenci, která by měla části pacientů pomoci.
2. 8. 2021|