TÉMA

Kmotr

Leopardí kožich a červená rtěnka. Mafiánské manželky ze Sopranů a Kmotra ovlivňují módu

Hodné holky jsou out, naznačuje jeden z trendů na sociální síti TikTok. In je být mafiánskou manželkou. Stylizace do žen v okázalém kožichu a s výrazným zlatem se inspiruje v šatníku postav ze seriálu Rodina Sopranů nebo filmové série Kmotr. Oblíbenost hashtagu #mobwife vede k úvahám o prezentaci luxusu v dobách krize i k debatě, zda je správné považovat organizovaný zločin za „glamour“.
13. 2. 2024|

Daniel Angeli léta fotil světové hvězdy v Cannes. Letos tam má očekávanou výstavu

V jihofrancouzském Cannes se v sobotu večer rozhodne o tom, kdo si odnese prestižní Zlatou palmu. Soutěží o ni 21 snímků. Filmový festival je také velkou společenskou akcí s početnou účastí hereckých osobností. Ty jsou vidět jen na červeném koberci, v minulosti je však fotografové dokázali zachytit i v mnohem osobnějších situacích.
28. 5. 2022|

Tenkrát na západě, Hvězdné války i Joker. Hollywoodská historie se píše i v notách

Když si letošní Oscary za nejlepší filmovou hudbu k animovanému filmu Soul přebírali dva členové rockové kapely Nine Inch Nails, bylo to už podruhé, co vyfoukli ocenění autorům, kteří se specializují jen na oblast filmu. Jinak tvůrci z města andělů často spoléhají na slavná skladatelská jména. Historie filmového Hollywoodu je zapsána i v notách, skýtá vřískání smyčců v koupelně, soundtrack pro temnou i světlou stranu síly v předaleké galaxii i psychotický tanec Jokera na veřejných záchodcích.
6. 8. 2021|