TÉMA

Přístřešky

Izraelské síly ohlásily zabití několika polních velitelů Hamásu v Gaze

Izraelská armáda oznámila, že za poslední den podnikla útoky na více než čtyři sta cílů teroristického palestinského hnutí Hamás v Pásmu Gazy. Při úderech prý zabila několik polních velitelů i „teroristických operativců“ Hamásu, píše list The Times of Israel. Podle armádního mluvčího byl jedním z cílů také uprchlický tábor v Gaze. Podle šéfa Bílého domu Joea Bidena je nutné zajistit pravidelný přísun humanitární pomoci do Gazy. Americký prezident to sdělil v pondělním telefonátu s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem.
24. 10. 2023Aktualizováno24. 10. 2023, 20:03|

Brno instaluje na zastávkách MHD nové přístřešky, ochrání před deštěm a budou mít wi-fi

Brněnská radnice nechává v centru města vyměnit přístřešky na zastávkách městské hromadné dopravy. Ty původní už dosluhují a cestujícím na nich vadily nevhodně umístěné reklamní poutače, které bránily ve výhledu na přijíždějící tramvaj. Celkem půjde o 88 přístřešků, některé budou mít i internetové připojení nebo USB zásuvku pro nabití třeba mobilního telefonu.
11. 9. 2023|

V kempech u Orlíku již několikrát hořely karavany. Majitelé kolem nich vztyčují nepovolené přístřešky

Opakované požáry v kempech u Orlíku bude řešit Povodí Vltavy. Karavany jsou často ve velmi špatném technickém stavu a jejich majitelé je navíc pomocí různých úprav často proměnili na černé stavby. Prevence požárů je pak nulová.
29. 7. 2021|