TÉMA

Česká justice

Soud zrušil další rozhodnutí v kauze soudce Elischera, píše Česká justice

Vrchní soud v Olomouci zrušil rozsudek nad Vietnamcem Nguyenem Quoc Hungem, který podle žalobce navedl soudce Vrchního soudu v Praze Ivana Elischera k ovlivňování odvolacích řízení. Případem se bude znovu zabývat pražský městský soud, informoval v neděli web Česká justice. Před týdnem portál napsal, že odvolací soud zrušil i rozsudek nad Elischerem.
23. 4. 2023|

Ministryně Benešová opět odvolala Zelenou z čela plzeňských žalobců, píše Česká justice

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) opět rozhodla o odvolání Antonie Zelené z funkce vedoucí Okresního státního zastupitelství Plzeň-město. Informoval o tom server Česká justice, kterému to sdělil mluvčí ministerstva Vladimír Řepka. Původní rozhodnutí Benešové o odvolání Zelené zrušil v červnu pražský městský soud. Zelená se chce bránit i nyní, píše server.
24. 9. 2021|

Teplický soudce Čapek by měl kvůli účasti na nelegálním večírku přijít o svou funkci, navrhuje jeho nadřízený

Předseda teplického soudu Jan Tichý v kárné žalobě na soudce Miroslava Čapka navrhuje, aby ho kárný senát zbavil funkce soudce. Důvodem je, že se Čapek podle Tichého zúčastnil na konci ledna oslavy narozenin teplického podnikatele Petra Bendy. Soudce Čapek obvinění popírá a předseda kárného senátu dal stranám ke zvážení možnost uzavřít dohodu o kárném provinění a opatření. Píše to server Česká justice. Oslava se konala v teplickém hotelu Prince de Ligne za účasti desítek lidí v době, kdy byly hotely kvůli šíření covidu uzavřeny a hromadné akce omezeny.
27. 7. 2021|