TÉMA

Martin Doktor

Senát schválil zvýšení rodičovské, zvolil radní ČT. Prošlo i navýšení počtu přihlášek na střední školy

Senát schválil novelu, která by měla od ledna zvýšit rodičovský příspěvek rodinám s nově narozenými dětmi na 350 tisíc korun. Horní komorou prošla také novela, podle které si zájemci o studium budou moci podat tři přihlášky na střední školy místo nynějších dvou. Senátoři hlasovali v tajné volbě o některých členech Rady České televize, o jejímž složení nově spolurozhodují. V prvním kole zvolili publicistu Jefima Fištejna, rozhlasovou moderátorku Ivanu Chmel Denčevovou a novinářku Barboru Procházkovou, večer ve druhém pak spisovatele Jiřího Padevěta, nominanta Asociace producentů v audiovizi Davida Brabce a někdejšího místopředsedu a mluvčího Rady Českého rozhlasu Ivana Tesaře.
29. 11. 2023Aktualizováno29. 11. 2023, 20:50|

Do Pekingu jen s čistým zařízením. NÚKIB varuje před čínskou aplikací pro účastníky olympijských her

Týden před zahájením zimních olympijských her v Pekingu varují čeští odborníci na kyberbezpečnost před oficiální aplikací, kterou musí mít povinně nainstalovanou všichni akreditovaní sportovci, trenéři i novináři. Kvůli protiepidemickým opatřením do ní budou denně zadávat údaje o svém zdraví. Přípravy na globální sportovní událost provází nejen přísná hygienická opatření, ale i diplomatický bojkot ze strany Spojených států, Austrálie nebo Velké Británie. Premiér Petr Fiala (ODS) při pátečním jednání s předsedou Českého olympijského výboru (ČOV) Jiřím Kejvalem potvrdil, že na hry do Pekingu nepojede nikdo z členů vlády.
28. 1. 2022|

Z hlediska právního jsme nikde nepochybili, říká k olympijskému letu Kejval

„Nedošlo k žádným pochybením a už vůbec ne k žádným podvodům,“ komentuje let na olympiádu a prevenci proti koronaviru předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. Vše, co výbor měl splnit, podle něj splnil. U sportovců, kteří na olympiádě kvůli covidu nemohli startovat a požadují kompenzaci, se podle Kejvala ukazuje, že jejich právní postavení není příliš silné. I tak by jim chtěl výbor pomoci a neúčast kompenzovat.
6. 9. 2021Aktualizováno6. 9. 2021, 22:51|

Český olympijský výbor je ochoten jednat o odškodném kvůli nákaze z leteckého speciálu, řekl Kejval

Nákazu na palubě leteckého speciálu do Tokia považuje předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Jiří Kejval za sportovní tragédii. Podle něj je výbor ochoten jednat o odškodném. Řekl to na úterní tiskové konferenci. Z letu bylo šest členů výpravy včetně čtyř sportovců pozitivně testováno na koronavirus. Situaci ostře kritizoval předseda Národní sportovní agentury (NSA) Filip Neusser. Šéf ČOV si s ním nyní podle svých slov neumí představit další spolupráci.
10. 8. 2021Aktualizováno10. 8. 2021, 21:02|

Úvod olympiády pro Česko zastínila nákaza v týmu. Sportovní tragédie, shodují se bývalí reprezentanti

Hned čtyři čeští olympionici na Hrách v Tokiu mají pozitivní test na koronavirus. Kromě nich mají covid ještě dva další členi výpravy – trenér a lékař. Všichni cestovali stejným leteckým speciálem. „Je to obrovská tragédie,“ řekla v Událostech, komentářích bývalá olympionička Šárka Kašpárková.
23. 7. 2021|