TÉMA

Július Satinský

Díky Radostné zprávě korzují Lasica a Satinský i v komiksu

Radostná zpráva se jmenuje druhá a zároveň poslední autorská hra, kterou stihli Milan Lasica a Július Satinský uvést před normalizačním zákazem. Stejně se jmenuje i komiks o dvojici komiků a jejich tvorbě v éře Divadla na Korze, která dodnes patří k vrcholům slovenského autorského divadla.
8. 11. 2021|

Měl rytířský přístup k životu, okolí i světu, vzpomíná na Lasicu Bolek Polívka

Smrt slovenského herce, dramatika a komika Milana Lasici zasáhla i osobnosti veřejného a kulturního života. Ve vysílání ČT24 na umělce vzpomínal jeho častý spolupracovník Bolek Polívka, podle slovenské prezidentky Zuzany Čaputové měl v sobě Lasica hlubokou lidskou moudrost. Strana Sloboda a solidarita (SaS) navrhne koaličním partnerům, aby vláda v souvislosti s úmrtím vyhlásila státní smutek.
19. 7. 2021Aktualizováno19. 7. 2021, 23:08|

Zemřel Milan Lasica. Profesní život strávil vedle Satinského, znaly ho celé generace

Slovensko přišlo o jednu z největších osobností společenského a kulturního života. Zemřel herec, dramatik a zpěvák Milan Lasica, který byl oblíbený také v České republice. Bylo mu 81 let. Lasica zkolaboval v neděli večer při děkovačce na koncertu v Bratislavě, přivolaným lékařům se ho už nepodařilo oživit. Lasica ve dvojici s Júliusem Satinským uváděl autorské hry. Mimoto psal texty k písním slovenských i českých zpěváků a objevil se v řadě filmů.
18. 7. 2021Aktualizováno19. 7. 2021, 14:49|