TÉMA

Sprejer

Sprejeři „ozdobili“ vlaky Jindřichohradecké úzkokolejky. Čištění je drahé a časově náročné

Insolvenční správce Jindřichohradeckých místních drah informoval, že vlaky by na úzkokolejku mohly opět vyjet už na začátku června. Do té doby by trať měla mít nového vlastníka. Nejezdí se po ní už jeden a půl roku. O unikátní vagony se zatím dobrovolně starají bývalí zaměstnanci a potýkají se i s tím, že vozy se stávají terčem útoku vandalů.
9. 4. 2024|

Sprejeři loni napáchali škody za sto milionů. Téměř polovinu částky tvoří případy z Prahy

Škody za nelegální graffiti se za loňský rok vyšplhaly na 99,6 milionu korun. Jedná se o nárůst o více než šestnáct milionů oproti předešlému roku. České televizi to potvrdila policie. Jenom v Praze škody způsobené sprejerstvím činily více než 42 milionů korun. Průměrná škoda za jeden případ pak poprvé přesáhla částku dvacet tisíc korun.
1. 3. 2024|

Policie zahájila stíhání chlapce a dívky za posprejování Karlova mostu

Policie zahájila trestní stíhání sedmnáctiletého chlapce a o rok mladší dívky za červencové posprejování Karlova mostu. Oba mladiství se ke skutku přiznali. Obviněni jsou z poškození cizí věci. Uvedl to šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 Richard Houdek.
12. 10. 2021|

Restaurátor odstranil graffiti z Karlova mostu, práce mu zabrala dva dny

Restaurátor, který pro pražskou Technickou správu komunikací (TSK) od soboty odstraňoval graffiti z Karlova mostu, skončil s pracemi v neděli večer, řekla mluvčí TSK Barbora Lišková. Dodala, že na místě se ještě uskuteční kontrola s památkáři, kteří rozhodnou, zda budou potřeba další úpravy. K poškození mostu se v sobotu policii přihlásil mladý muž.
12. 7. 2021|

Neznámý vandal posprejoval část Karlova mostu nápisy v angličtině

Část Karlova mostu posprejoval neznámý vandal. Modré nápisy v angličtině jsou na pravé straně zábradlí i podstavci sochy směrem k Pražskému hradu asi od poloviny mostu. Policisté byli přímo na míste a případem se budou zabývat, řekl policejní mluvčí Richard Hrdina.
9. 7. 2021Aktualizováno9. 7. 2021, 14:47|