TÉMA

Odložení případu

Policie znovu odložila reklamní větev kauzy Čapí hnízdo

Policisté podruhé odložili reklamní větev kauzy Čapí hnízdo, ve které zkoumali podezření na daňové úniky. Zabývali se platbami od firem z holdingu Agrofert za reklamu Čapímu hnízdu. O odložení případu řekl České televizi mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Rozhodnutím se podle něj nyní bude zabývat dozorový státní zástupce. Policie kauzu již jednou odložila, pražské vrchní státní zastupitelství ji ale pak opět otevřelo.
4. 3. 2024|

Policie odložila případ požáru Mynářova srubu v Osvětimanech. Pachatele nenašla

Policie nezjistila, kdo koncem letošního března zapálil hospodu Na Srubu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku, kterou vlastní firma šéfa hradní kanceláře Vratislava Mynáře. Případ proto odložila. V pondělí to uvedl server iRozhlas.cz, informaci potvrdil ČTK mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Podle dřívějšího sdělení vyšetřovatelů budovu někdo zapálil úmyslně.
19. 12. 2022Aktualizováno19. 12. 2022, 13:54|

Policie odložila případ údajných daňových úniků v reklamní větvi kauzy Čapí hnízdo

Případ údajných daňových úniků u reklamy na Čapím hnízdě policie odložila. Jejím krokem se ještě bude zabývat státní zástupce. Vyšetřovatelé se věnovali tomu, zda byla řádně zdaněna reklama z let 2010 až 2013 za necelých 280 milionů korun. Termín na prověřování případu měla policie několikrát prodloužený.
27. 6. 2022Aktualizováno27. 6. 2022, 09:02|

Policie přestala šetřit prodej vagonů ČD Cargo, podle znalce byl výhodný

Policisté odložili případ údajně nevýhodných smluv nákladního dopravce ČD Cargo o pronájmu a prodeji vagonů se slovenskou firmou SMK. Na dotaz ČT to uvedl státní zástupce z Vrchního státního zastupitelství v Praze Boris Havel s tím, že vyšetřovatelé v případu nezjistili žádný trestný čin. Policisté začali smlouvy prověřovat před dvěma roky na základě trestního oznámení, které podala firma Rail Invest. Podle ní byl prodej nevýhodný, s tím ale nesouhlasil znalec.
8. 6. 2022|

Policie odložila vyšetřování prodeje bytu s ordinací v centru Prahy Arenbergerovi

Policie odložila vyšetřování prodeje bytu s ordinací v centru Prahy bývalému ministru zdravotnictví Petru Arenbergerovi. Koupil jej od radnice Prahy 1, za necelých 250 metrů čtverečních zaplatil 11,5 milionu korun. Podle policejního mluvčího Jana Daňka nezjistili kriminalisté žádný trestný čin. Část zastupitelů městské části tento prodej kritizuje.
29. 7. 2021|

Policisté odložili vyšetřování požáru kostela v zahradě Kinských. Viníka neodhalili

Policie neodhalila viníka požáru, který loni zničil dřevěný pravoslavný kostel svatého Michala v pražské zahradě Kinských. Případ proto odložila. Pokud by se ale objevily nové informace, mohou policisté vyšetřování znovu otevřít.
7. 7. 2021|