TÉMA

Zřícený dům

Na Floridě identifikovali poslední oběť zříceného výškového domu, mrtvých je téměř stovka

Pátrací týmy našly pozůstatky poslední osoby, která se pohřešovala po zřícení dvanáctipatrové budovy v městečku Surfside v americkém státu Florida. Oznámila to podle agentury Reuters starostka okresu Miami-Dade Daniella Levineová Cavaová s tím, že ostatky už byly identifikovány. Neštěstí si tak podle konečné bilance vyžádalo 98 životů. Budova se zhroutila v červnu.
27. 7. 2021|

Na Floridě zbourali zbytek zříceného domu, v jeho troskách už se našlo přes dvacet těl

Demoliční četa za pomoci výbušnin zbourala zbytek dvanáctipatrové budovy, který v městečku Surfside na Floridě zůstal stát po zhroucení několika desítek bytů v noci na 24. června. Úřady k tomuto postupu přistoupily kvůli obavám o stabilitu poničené části komplexu, a to i v souvislosti s blížící se bouří Elsa. Po odklizení části nových trosek záchranáři našli další tři těla, obětí je tak sedmadvacet a 115 lidí se nadále pohřešuje.
5. 7. 2021Aktualizováno5. 7. 2021, 19:03|

Záchranáři v Miami přestali prohledávat trosky zříceného domu. Blíží se tropická bouře

Pátrání po 121 lidech pohřešovaných po zřícení bytového domu v Miami ve Spojených státech prozatím skončilo. Úřady v Miami začaly připravovat řízenou demolici zbytku bytového komplexu. Potřebují ruiny zlikvidovat rychle, protože se k Floridě blíží tropická bouře Elsa. Po demolici by mohlo pátrání ještě pokračovat v garážích, kam se záchranáři dosud nemohli dostat.
4. 7. 2021|

Počet potvrzených obětí zřícení domu v Miami stoupl na osmnáct, záchranáři přerušili pátrání

Téměř týden po částečném zřícení bytového komplexu na Floridě narostl počet potvrzených úmrtí na osmnáct. Dál se pohřešuje 145 lidí. Pátrání po možných přeživších bylo během čtvrtka přerušeno kvůli bezpečnostním obavám. Podle záchranných týmů se ve zbylé části stavby zvětšují praskliny. Na místo spolu se svou ženou Jill přiletěl prezident Joe Biden, který se setkal s místními činiteli a poděkoval hasičům.
1. 7. 2021Aktualizováno1. 7. 2021, 20:57|

Záchranáři stále pátrají po lidech ze zříceného domu v Miami. Signálů o jeho špatném stavu bylo více

Záchranáři už šestý den prohledávají trosky zříceného floridského věžáku. Nalezli zatím 11 mrtvých, ale přes 150 obyvatel čtyřicet let starého rezidenčního domu se stále pohřešuje. Naděje se upínají na existenci dutin s přístupem vzduchu.
29. 6. 2021|