TÉMA

Karolína Žákovská

Ústí nad Labem odkoupí za 73 milionů „díru“ v centru města, rozhodli zastupitelé v tajném hlasování

Zastupitelé Ústí nad Labem rozhodli tajným hlasováním o odkupu roky opuštěného staveniště v centru města. „Díru“, jak se objektu říká, má koupit za 73 milionů korun. Zastupitelé o prodeji hlasovali tajně. Primátor Petr Nedvědický (ANO) to odůvodnil tím, že jeden z občanů zastupitele upozornil na trestně právní odpovědnost v případě přijetí rozhodnutí. Vydáno bylo dvacet hlasovacích lístků, 19 zastupitelů bylo pro a jeden se hlasování zdržel. Ostatní zastupitelé si lístek ani nevyzvedli.
5. 6. 2023|

Krušné hory se zřejmě dočkají chráněné krajinné oblasti. Návrh projednává ministerstvo s kraji

Do první zóny připravované Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Krušné hory by mohly patřit rašeliniště a bučiny. Území by podle pracovního návrhu ministerstva životního prostředí mohlo sahat od Kraslic na Sokolovsku po Petrovice na Ústecku. Zástupci ministerstva v pondělí poprvé veřejně představili koncept CHKO Krušné hory, a to na zasedání zastupitelstva Ústeckého kraje v Ústí nad Labem. Náměstek ministra životního prostředí Tomáš Tesař zdůraznil, že pevné hranice budoucí CHKO zatím nejsou dané.
24. 4. 2023|

Výběr nové ředitelky ústecké zoo vyvolal spory v městské koalici

Výběr ředitelky ústecké zoologické zahrady, kterou se od prvního července stane zooložka Ilona Pšenková, způsobil rozpor v koalici na magistrátu. Předsedkyně ústeckého koaličního klubu PRO! Ústí Karolína Žákovská proto vyvolala koaliční jednání o dalším postupu. Řekl to ve středu náměstek primátora Martin Hausenblas (PRO! Ústí). Rada města totiž vybrala Pšenkovou v rozporu s rozhodnutím výběrové komise, která doporučila druhého kandidáta, exředitele pražské zoo Petra Fejka.
16. 6. 2021Aktualizováno16. 6. 2021, 15:09|