TÉMA

Suez

Suezský průplav se znovu rozšiřuje. Hotovo má být na konci příštího roku

V Suezském průplavu znovu neúnavně pracují bagry a plovoucí rypadla. Tentokrát se nesnaží osvobodit uvázlou nákladní loď jako v minulém roce, ale mají za úkol kanál rozšířit. Průplavem, který má na šířku pouze asi 225 metrů, ročně propluje dvanáct procent veškerého světového obchodu. Jeho další zablokování si podle egyptské vlády svět nemůže dovolit.
17. 2. 2022|

Únik chemikálií v Plzni má třetí oběť. Neštěstí vyšetřují kriminalisté

Páteční únik toxických látek v areálu firmy v Plzni-Skvrňanech má třetí oběť. V nemocnici zemřel jeden z mužů, který byl v pátek vážně zraněn a hospitalizován. Stav druhého raněného se zlepšil a je stabilizovaný. Případem se zabývají kriminalisté, firma podle mluvčí spolupracuje.
19. 6. 2021Aktualizováno19. 6. 2021, 16:57|

V plzeňském závodě unikly nebezpečné chemikálie, dva lidé zemřeli. Obyvatelé v okolí ohroženi nejsou

V plzeňské čtvrti Skvrňany došlo v pátek dopoledne k chemické havárii. V areálu firmy, která se zabývá zpracováním tekutých průmyslových kalů, unikly ve vysokých koncentracích nebezpečné látky na bázi síry. Nehoda zasáhla sedm lidí, tři odešli z objektu sami, čtyři museli záchranáři resuscitovat – dva po převozu do nemocnice zemřeli, jeden zůstává ve vážném stavu. Událost si vynutila dočasnou uzavírku Vejprnické ulice. Firma SUEZ, ve které k úniku došlo, zatím nezná příčiny havárie. Generální ředitel Zdeněk Horsák uvedl, že firma musí co nejrychleji zjistit, co přesně se na místě odehrálo. Poškozeným rodinám nabízí pomoc.
18. 6. 2021Aktualizováno18. 6. 2021, 21:11|

Trable kontejnerové dopravy mohou ovlivnit zásobování i na Vánoce. Po Suezu má problémy čínský terminál

Problémy v globální kontejnerové dopravě zřejmě jen tak nezmizí, naopak je pravděpodobné, že se udrží minimálně do konce roku. To znamená, že v rušné předvánoční sezoně se mohou objevovat i prodlevy v zásobování. Tvrdí to experti z odvětví, na které se odvolává BBC. Po Suezu jsou nyní problémy v Číně.
14. 6. 2021|