TÉMA

Městec Králové

Politici hledají recept na dostupné bydlení. Mluví o investicích i zákonech

Jak zajistit, aby bydlení v Česku bylo dostupné, se tento týden řešilo ve sněmovně. Někteří politici slibují peníze, jiní chtějí situaci řešit i novými zákony. Normu o podpoře bydlení momentálně připravuje ministerstvo pro místní rozvoj. Platit má od roku 2025.
24. 5. 2023|

ŘSD otevřelo další úsek dálnice D35 z Časů do Ostrova na Chrudimsku

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ve čtvrtek otevřelo další úsek dálnice D35 v Pardubickém kraji z Časů do Ostrova na Chrudimsku. Navazuje na část Opatovice–Časy. Celková délka D35 v regionu se tak prodloužila na více než 30 kilometrů.
22. 12. 2022Aktualizováno22. 12. 2022, 16:59|

O vlaky nejspíše přijdou další středočeské tratě. Ze Slaného i Lužné na sever jezdí málo cestujících, tvrdí kraj

Středočeský kraj bude už jen rok platit provoz na dvou regionálních tratích. S jízdním řádem pro rok 2024 by se měla k těm, která přišla od posledních krajských voleb o pravidelnou osobní dopravu, zařadit spojení ze Slaného do Loun a z Lužné u Rakovníka do Žatce. Záleží ještě na postoji obcí, ty ale daly najevo, že by za určitých podmínek mohly na náhradu vlaků autobusovými linkami kývnout. Dva úseky kdysi velmi významných tratí se tedy nejspíše připojí k šesti lokálkám, které o vlaky přišly loni, a k trati mezi Křincem a Městcem Králové, která utichne letos v prosinci.
25. 11. 2022|

Druhý den po sobě přibylo pod 200 nakažených. Dokončené očkování má přes dva miliony lidí

V pátek mělo pozitivní výsledek 180 testů na covid-19. Bylo jich opět méně než v předchozím týdnu a nepatrně méně i ve srovnání se čtvrtkem. Denní přírůstky jsou nyní na úrovni odpovídající loňskému srpnu. Reprodukční číslo udávající tempo šíření – nebo spíše slábnutí – epidemie je na hodnotě 0,66, která je vůbec nejnižší za celou její dobu. Nárok na množství preventivních testů bude v červenci stejný jako nyní - 4 antigenní a 2 PCR testy. České televizi to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
12. 6. 2021Aktualizováno12. 6. 2021, 20:24|