TÉMA

Zátah

Ruská policie provedla razie v moskevských gay klubech

Ruská policie v noci na sobotu provedla na základě „výnosu o extremismu“ razie v moskevských nočních klubech mimo jiné pro homosexuály, informovala o tom podle agentury DPA místní média. Ruský nejvyšší soud se ve čtvrtek vyslovil pro zákaz „mezinárodního hnutí LGBT“, které označil za extremistické.
2. 12. 2023|

Podrobnosti razie v Německu byly známé předem, tvrdí poslankyně. Podle ministryně informace neunikly

Rozsáhlý středeční zátah německé policie proti krajně pravicovým extremistům, kteří podle vyšetřovatelů připravovali v Německu násilný převrat, vyvolává pochybnosti o dobré přípravě. Poslankyně za postkomunistickou Levici Martina Rennerová tvrdí, že o chystaných raziích měla informace s týdenním předstihem a že zná také média, která to věděla ještě o další týden dříve. Spolková ministryně vnitra reagovala, že všichni, kteří měli být dopadeni, skončili v rukách policie.
9. 12. 2022|

Vedení Xixoio čelí podezření z podvodu, škoda je půl miliardy korun

Policisté po úterním zásahu podezírají hlavní představitele firmy Xixoio obchodující s digitálními aktivy z podvodu a praní špinavých peněz, uvedl server Seznam Zprávy. Škoda způsobená investorům má dosahovat podle informací Deníku N zhruba půl miliardy korun. Xixoio ale tvrdí, že policie nepochopila její byznys model ani princip jejího podnikání, což jsou investice do digitálních aktiv, takzvaných tokenů.
30. 11. 2022Aktualizováno30. 11. 2022, 14:23|

Policie zatkla při zátahu proti gangu převaděčů v několika zemích 205 lidí

Policie při masivním mezinárodním zátahu zatkla v Rakousku, Česku, Rumunsku a na Slovensku 205 lidí podezřelých z převaděčství. Gang pomohl v nelegálním přechodu hranic více než 36 tisícům lidí, informovala rakouská agentura APA s odvoláním na tamní ministerstvo vnitra. Podle ní měla zločinecká organizace na svědomí mimo jiné lednovou střelbu na rakouské vojáky střežící hranici s Maďarskem nebo říjnovou smrt dvou běženců, kteří se udusili v malé dodávce.
12. 5. 2022Aktualizováno12. 5. 2022, 15:37|

Německé úřady provedly zátah proti pravicovým extremistům, čtyři lidi zadržely

Na osm set německých vyšetřovatelů ve středu provedlo v jedenácti spolkových zemích zátah proti pravicovým extremistům. Zadrženy byly čtyři osoby z okolí organizace bojových sportů z Eisenachu, informovala podle agentury DPA mluvčí spolkového státního zastupitelství v Karlsruhe. Padesát lidí bylo obviněno. Jde mimo jiné o členy zakázané sítě Combat 18 nebo organizace Atomwaffen Division. Nacistické uskupení původně ze Spojených států se netajilo úmyslem rozpoutat v Německu rasovou válku.
6. 4. 2022Aktualizováno6. 4. 2022, 20:38|

Olomoučtí kriminalisté dopadli organizovanou skupinu podezřelou z výroby pervitinu

Policisté v Olomouci provedli úspěšný zásah proti organizované skupině, která je podezřelá z rozsáhlé výroby pervitinu. K dispozici měla podle kriminalistů látky na výrobu více než sta kilogramů této drogy. Při zásahu zadrželi sedm mužů a jednu ženu, všichni skončili ve vazbě. Hrozí jim osm až 12 let vězení, řekl šéf olomoucké kriminálky Jan Lisický.
9. 6. 2021|

Policisté se v řadě zemí nabourali do zašifrované aplikace, kterou využívali zločinci

V rámci mezinárodní policejní operace bylo zatčeno přes 800 lidí podezřelých z účasti na organizovaném zločinu. Vyšetřovatelům se podařilo nabourat do šifrované komunikační aplikace An0m a nahlížet do tajných zpráv, v nichž si podezřelí ve více než stovce zemí psali o chystaných zločinech. Uvedla to dnes evropská policejní agentura Europol.
8. 6. 2021Aktualizováno8. 6. 2021, 11:58|