TÉMA

Lex voucher

Část zákazníků stále řeší proplácení poukázek za zájezdy neuskutečněné kvůli pandemii

Před rokem skončila platnost speciálních voucherů, které měly pomoct cestovním kancelářím v době koronavirové krize. Pokud klient poukázky na náhradní zájezd nevyužil, měl dostat zpět své peníze za původně objednanou dovolenou. Některým zákazníkům ale dodnes nepřišly.
28. 8. 2022|

Končí lex voucher. Cestovní kanceláře musí do poloviny září vrátit peníze za nevyužité poukazy z pandemie

V úterý končí lhůta platnosti zákona nazvaného lex voucher. Část klientů na jeho základě loni získala poukaz od cestovních kanceláří poté, co kvůli pandemii koronaviru nemohli odjet na plánovanou dovolenou. Pokud poukaz nevyužijí, cestovní kanceláře jim musí do poloviny září vrátit peníze. Podle ministerstva pro místní rozvoj zbývalo k 19. srpnu vyplatit poukazy zhruba za šest set milionů korun.
31. 8. 2021|

Lidé mají poslední měsíc na uplatnění voucherů za neuskutečněné zájezdy

Lidé mají poslední měsíc na to uplatnit takzvané vouchery, které dostali za neuskutečněné zájezdy kvůli epidemii koronaviru. Vybrat si tak mohli později třeba jinou destinaci v jiném termínu. Řada klientů ale stále na dovolenou neodjela a nemá ani své peníze. Společnosti vydaly Čechům dva typy voucherů celkem v hodnotě 2,4 miliardy korun.
28. 7. 2021|

Část cestovních kanceláří vyplatí peníze za nevyužitý voucher i dřív. Někteří lidé je ale nemusejí získat vůbec

Část českých cestovních kanceláří začne vyplácet peníze za nevyužité vouchery dřív, než jim to takzvaný zákon Lex voucher nařizuje. To by znamenalo, že klienti by mohli dostat své peníze zpět už v průběhu června. Netýká se to však těch, kteří mají jiný typ poukazu než Lex voucher, ti by své peníze nemuseli dostat vůbec.
6. 6. 2021|