TÉMA

Nedovolené ozbrojování

Policie stíhá tři lidi za přípravu nájemné vraždy

Policie zahájila stíhání tří lidí, podezírá je z přípravy nájemné vraždy a nedovoleného ozbrojování. Na webu o tom v pátek informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Obviněným hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně výjimečný trest. Bližší informace k obviněným mluvčí neuvedl. Podle serveru iROZHLAS.cz a Radiožurnálu se případ týká pracovnice Nejvyššího kontrolního úřadu, která si přes prostředníka chtěla objednat zabití manžela.
2. 2. 2024|

Soud v Liberci potrestal osm mužů za nedovolené ozbrojování podmínkami. Dohodli se na vině a trestu

Okresní soud v Liberci uložil osmi mužům obviněným z nedovoleného ozbrojování podmíněné tresty. Neoprávněně měli ve vlastnictví desítky zbraní včetně samopalů. Rozsudkem soud stvrdil dohodu o vině a trestu, kterou obvinění muži uzavřeli se státním zástupcem. Verdikt zatím není pravomocný, protože si státní zástupce nechal lhůtu na rozmyšlenou. Obviněným hrozilo až osm let vězení.
8. 9. 2022|

Státní zastupitelství obžalovalo muže, který střílel na úřadu práce v Praze

Státní zastupitelství obžalovalo muže, který se podle policie přiznal k loňské střelbě na pražském úřadu práce, jejíž obětí se stala jeho zaměstnankyně. Střelci hrozí výjimečný trest včetně doživotního vězení.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 13:50|

Soud vyhostil Brita, kterému na letišti vzplanul batoh. Měl v něm vojenský granát

Obvodní soud pro Prahu 6 ve čtvrtek uznal Brita, kterému v úterý na pražském Letišti Václava Havla vzplanul batoh, vinným z přečinu nedovolené ozbrojování. Na tři roky ho vyhostil z Česka, řekla mluvčí soudu Zuzana Barochová. Podle mluvčího městského státního zastupitelství Aleše Cimbaly měl muž v zavazadle část vojenského granátu.
14. 4. 2022Aktualizováno14. 4. 2022, 14:14|

Policisté obvinili čtyři lidi z nedovoleného ozbrojování. Našli u nich desítky nelegálně držených zbraní

Policisté obvinili čtyři lidi, kteří podle nich nelegálně pořizovali sobě i dalším lidem zbraně. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Při domovních prohlídkách vyšetřovatelé zajistili desítky zbraní. Obviněným hrozí za nedovolené ozbrojování až osmileté vězení.
15. 12. 2021|

Německý soud posuzuje případ vojáka s falešnou identitou. Podle prokuratury chystal útok na politika

Za velkého zájmu médií začal ve čtvrtek ve Frankfurtu nad Mohanem proces s nadporučíkem německé armády, který se podle prokuratury vydával za běžence ze Sýrie a hodlal pod touto falešnou identitou zavraždit prominentního politika. Chtěl, aby z útoku byli obviňováni migranti. Obhajoba tvrdí, že nyní 32letý Franco A. je obětí štvanice. Sám obžalovaný novinářům řekl, že nikomu ublížit nechtěl.
20. 5. 2021Aktualizováno20. 5. 2021, 19:30|