TÉMA

Ubytovací služby

Ochromený cestovní ruch vyhlíží podzimní prázdniny. Láká na zážitkové balíčky a nižší ceny

Podzimní prázdniny se blíží a více než polovina Čechů je chce strávit v tuzemsku. Před rokem čelil cestovní ruch tvrdému lockdownu, dopady cítí doteď. Čeští hosté v srpnu tvořili přes dvě třetiny klientely v tuzemských hotelech a penzionech – víc než v posledním roce před covidem. Restaurace jsou někdy i během oběda poloprázdné. I proto majitelé letos velmi nervózně vyhlížejí nadcházející podzimní volno.
18. 10. 2021|

Pracovní trh v Česku sílí. Zájem je zejména o nekvalifikované práce v průmyslu a logistice

České firmy plánují rozsáhlé nábory zaměstnanců. Nejvíce chybí nekvalifikovaní pracovníci v průmyslových závodech nebo v logistice. Pozice se ale kvůli nízké nezaměstnanosti a nezájmu lidí ne vždy daří obsadit.
20. 9. 2021|

Krátkodobý pronájem by se měl danit, rozhodl soud. To by mohlo byznysmodel Airbnb zcela rozložit, píší HN

Městský soud v Praze minulý týden rozhodl, že krátkodobý pronájem přes platformy typu Airbnb spadá pod ubytovací služby a měl by se danit jako podnikatelská činnost. Informují o tom Hospodářské noviny (HN) a upozorňují, že tento krok může výrazně ovlivnit majitele tisíců bytů, kteří v nich poskytují ubytování skrze platformu Airbnb a Booking.com. Finanční správa ČR verdikt soudu uvítala.
24. 8. 2021Aktualizováno24. 8. 2021, 10:31|

Do škol v pondělí nastoupí další žáci a studenti. Ubytovací služby se vrátí do plného provozu

Od 24. května se bez rotací vrátí do škol žáci druhého stupně ve zbylých krajích. Teoretickou výuku budou moci zahájit také střední a vysoké školy. Na pondělním jednání o tom rozhodl kabinet. Od stejného data budou moci pro rekreační účely bez omezení kapacity znovu fungovat ubytovací zařízení. Ve vnitřních sportovištích bude moci být najednou až 30 lidí. Kabinet také schválil Národní plán obnovy.
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 20:18|