TÉMA

Hašiš

Policie stíhá čtrnáct lidí kvůli dovážení drog ze Slovenska

Policisté z protidrogové centrály stíhají čtrnáct lidí kvůli dovážení drog ze Slovenska. Společně se slovenskými kolegy zajistili téměř sto kilogramů hašiše, pět kilogramů kokainu, pervitin a další drogy, dále laboratoř pro výrobu drog, nelegálně držené zbraně, auta a hotovost. Hlavním obviněným je cizinec, který dodával kokain a pervitin na drogový trh v Praze, Královéhradeckém a Pardubickém kraji a přípravky s pseudoefedrinem i do výroben drog ve Středočeském kraji.
3. 4. 2024|

Soud projednává případ pašeráků. V libereckém překladišti měli tuny drog za miliardy korun, tvrdí policie

V Liberci v úterý za zvýšených bezpečnostních opatření začal soud v mezinárodní kauze pašování kokainu a hašiše za několik miliard korun. Jednání začalo pod dohledem více než dvacítky příslušníků vězeňské služby, většina z nich je plně ozbrojena. Před soudem stanulo deset z jedenácti obžalovaných lidí a jedna firma. Hlavní obžalovaný liberecké větve, devětačtyřicetiletý Vilém Kováč, je na útěku a policie po něm pátrá. Je na seznamu osob hledaných Interpolem. Soudu zaslal prohlášení, ve kterém odmítá páchání trestné činnosti.
13. 2. 2024Aktualizováno13. 2. 2024, 15:06|

K soudu jde případ pašování drog za miliardy korun, jeden z hlavních obžalovaných je na útěku

Krajský soud v Liberci bude řešit rozsáhlý případ pašování kokainu a hašiše za několik miliard korun. Jeden z hlavních obžalovaných, devětačtyřicetiletý Vilém Kováč, je na útěku a policie po něm pátrá. Policejní organizace Europol ho zařadila na seznam padesáti nejhledanějších lidí Evropy. Kováč podle kriminalistů díky organizované skupině, kterou kolem sebe vybudoval, poskytoval dalším mezinárodním zločineckým skupinám logistiku a neoprávněně přechovával drogy. Krajská státní zástupkyně podala obžalobu proti jedenácti osobám a jedné firmě.
29. 11. 2023|

Tragickou nehodu dvou vlaků v Egyptě podle vyšetřování zavinily nedbalost a drogy

Březnovou srážku dvou vlaků v Egyptě podle místních prokurátorů způsobila hrubá nedbalost a roli sehrály také drogy. Vyšetřování havárie dále pokračuje. Při kolizi v governorátu Suhág, zhruba 440 kilometrů jižně od Káhiry, přišlo o život nejméně osmnáct lidí a dalších dvě stě utrpělo zranění.
12. 4. 2021|