TÉMA

Městská policie Praha

Pražské policii chybí tisíc lidí. Volná místa nabízejí i strážníci

Policii v metropoli schází zhruba tisíc policistů. Ředitel krajského ředitelství policie pro Prahu Petr Matějček proto představil novou náborovou kampaň, která nově cílí i na uchazeče bez maturity. Zájemcům postačí výuční list. Nejvíce volných míst je v odboru dopravní policie. Nové kolegy hledá také pražská městská policie, u strážníků však zůstává úspěšné složení maturitní zkoušky i nadále podmínkou přijetí.
10. 8. 2023|

Praha chce vyhláškou omezit alkohol na veřejnosti. Změny se mají týkat i náplavky

Vedení hlavního města chce od léta zavést přísnější pravidla pro pití alkoholu na veřejnosti. Přestupkem by nově měla být nejen samotná konzumace, ale i otevřená lahev, kelímek nebo plechovka v ruce. Rozšířit se má i seznam míst, kde je požívání alkoholu zakázané. Přibudou například náplavky na březích Vltavy, kde bude platit zákaz alkoholu od půlnoci do devíti hodin ráno. Změny bude příští týden projednávat pražské zastupitelstvo. Regulace alkoholu na veřejnosti platí v různých formách ve všech krajských městech.
21. 5. 2022|

Více silnic v Praze bude „pod dohledem“ radarů. Městská firma kontroluje jejich funkčnost

Společnost Technologie hlavního města Prahy začala kontrolovat funkčnost radarů, které měří rychlost řidičů. Právě městská firma od nového roku radary převzala do správy. Zařízení, která byla mimo provoz, také opravuje. Řidiči si tak budou muset dát ještě větší pozor na dodržování rychlosti. Pražský magistrát řešil za uplynulé tři roky téměř sedm set tisíc překročení rychlosti, které zachytily právě městské radary.
15. 2. 2022|

Praha chystá úpravu vyhlášky týkající se volného pohybu psů. Zabývat se bude i připomínkami obyvatel

Praha připravuje novelu vyhlášky o ochraně veřejné zeleně, která řeší úpravu volného pohybu psů. Hlavní město trvá na tom, že míst, kde je možné psy venčit, neubude. Tvrdí dokonce, že by jich mělo být ještě víc. Současně ale pražský magistrát uznává, že takových prostranství je málo v centru města, to ale není vyhláškou, může za to hustá zástavba.
7. 1. 2022|

V Česku skončil nouzový stav. Otevřou se obchody, opravny i zoo

V Česku od půlnoci z neděle na pondělí přestal platit nouzový stav, který v zemi trval půl roku. Zatímco během posledních týdnů v zemi platily přísné restrikce, od pondělka mohou Češi znovu volně cestovat mezi okresy a skončí i zákaz nočního vycházení. Část dětí rovněž začne střídavě chodit do školy a otevřou se některé obchody, opravny nebo zoologické či botanické zahrady.
11. 4. 2021Aktualizováno11. 4. 2021, 23:47|