TÉMA

Prevence kriminality

Dva bytové domy v Sokolově budou hlídat domovníci

V Sokolově začnou od příštího týdne ve dvou panelových domech sloužit domovníci. Jedná se o projekt městské policie, který má zvýšit pocit bezpečí obyvatel v domech a jejich okolí a posílit také ochranu veřejného pořádku. Na tříletý preventivní projekt dostalo město dotaci z evropských fondů.
5. 1. 2024|

Mostečtí strážníci posilují na léto hlídky

Městská policie v Mostě posílila na letní měsíce hlídky v ulicích. Důvodem je vandalství nebo časté rušení nočního klidu. Strážníci se zaměřují hlavně na vyloučené lokality, sídliště nebo volnočasové areály ve městě. S tím jim pomáhají také asistenti prevence kriminality nebo třeba hlídky na motocyklech. Most patří mezi města s největším počtem strážníků na počet obyvatel.
20. 7. 2023|

ČSSD ukončila sjezd, Hamáček věří, že sociální demokraté jdou do voleb s tím „nejlepším“

Vládní ČSSD uspořádala dvoudenní on-line sjezd strany. Po páteční volbě vedení, ve které k sobě dostal z velké části nový tým předseda strany a vicepremiér Jan Hamáček, vyhradili sociální demokraté sobotu programové diskusi. Mluvilo se o důchodové reformě, privatizaci zdravotnictví či podpoře nájemního bydlení. Hamáček vyjádřil přesvědčení, že ČSSD má nejlepší program, lidi i řešení a podaří se jí po podzimních volbách setrvat ve sněmovně.
10. 4. 2021Aktualizováno10. 4. 2021, 17:04|