TÉMA

Bell

Letci v Náměšti dostali simulátor pro výcvik na americké vrtulníky Viper

Základna vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou převzala první část techniky pro simulátor, který bude sloužit k přeškolení personálu na nové americké vrtulníky Bell, které nahradí ruské Mi. Techniku přivezl transportní letoun Boeing C-17 Globmaster amerického letectva. Na přistávací ploše náměšťské základny letoun dosedl dvě hodiny po poledni.
12. 3. 2023|

Část nových vrtulníků Bell dostane armáda se zpožděním

Dodávky nových vrtulníků české armádě naberou zpoždění. Jak zjistili Reportéři ČT, Spojené státy letos nezvládnou dodat všechny objednané vrtulníky od výrobce Bell. Vojáci by měli převzít čtyři bitevní vrtulníky a osm víceúčelových helikoptér, část z nich nakonec přijde až napřesrok.
22. 2. 2023|

Deník N: Ministryně Černochová chce v USA otevřít i jednání o americké přítomnosti v Česku

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) bude po Velikonocích jednat v USA se svým protějškem Lloydem Austinem také o americké přítomnosti v České republice, řekla Deníku N. Premiér Petr Fiala (ODS) v Událostech uvedl, že je to záležitost, kterou by musely schválit sněmovna i Senát.
9. 4. 2022|

Ministerstvo obrany musí zaplatit 550 milionů. Pokutu za vrtulníkový tendr potvrdil šéf antimonopolního úřadu

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna potvrdil pokutu 550 milionů korun pro ministerstvo obrany za tendr na armádní vrtulníky. Ministerstvo je za 17 miliard koupilo od firmy Bell. Ministerstvo obrany je nadále přesvědčeno, že postupovalo správně. S rozhodnutím nesouhlasí a bude se proti němu bránit soudně. Pokutu ale zaplatí.
7. 4. 2021Aktualizováno7. 4. 2021, 18:10|