TÉMA

Externisté

V kauze smluv s externisty na středočeském úřadě potvrdil soud bývalé vedoucí kanceláře hejtmanky podmínku

V případu pracovních smluv s externisty na středočeském krajském úřadě odvolací soud potvrdil Haně Mastrini, bývalé vedoucí kanceláře někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), roční podmínku s odkladem na dva a půl roku. Snížil jí ale peněžitý trest o 10 tisíc na 140 tisíc korun. Externisté podle policie odpracovali méně hodin, než za kolik dostali zaplaceno, Mastrini podle verdiktu výkazy práce podepisovala. Odsouzená už v minulosti pochybení odmítla.
12. 12. 2022|

Soud zastavil stíhání blízkého spolupracovníka exhejtmanky Jermanové. Doznal se a nahradí škodu

Obvodní soud pro Prahu 5 podmíněně zastavil trestní stíhání Romana Šuberta, bývalého vysoce postaveného úředníka Středočeského kraje a blízkého spolupracovníka někdejší hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO). Šubert, který čelil obžalobě kvůli kauze pracovních smluv externistů na krajském úřadě, se k činu doznal a s krajem se domluvil na náhradě škody. ČT to řekla mluvčí soudu Markéta Fikoczková.
25. 8. 2022|

Centrála proti organizovanému zločinu zahájila trestní stíhání kvůli smlouvám z éry hejtmanky Jermanové

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinila jednoho člověka kvůli pracovním smlouvám Středočeského kraje s externisty. Kraj jim v době, kdy byla hejtmankou Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO), vyplatil několik milionů korun ročně. Informaci ČT sdělila dozorující státní zástupkyně Gabriela Turková. Na středočeském krajském úřadu zasahovali policisté v roce 2019.
12. 3. 2021|