TÉMA

Vladislava Marschallová

Soud nepravomocně zprostil exporadkyni hejtmana Marschallovou. Odměnu získala za odvedenou práci

Ústecký okresní soud v úterý zprostil obžaloby z podvodu bývalou poradkyni hejtmana Vladislavu Marschallovou. Podle soudu odvedla práci pro Krajskou zdravotní (KZ), s níž podepsala dvě smlouvy. Obžaloba jí kladla za vinu, že si nechala od KZ neoprávněně vyplácet odměny. Její činnost u Krajské zdravotní, která zřizuje sedm nemocnic v Ústeckém kraji, prokázali mimo jiné svědci v hlavním líčení. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.
28. 3. 2023Aktualizováno28. 3. 2023, 12:58|

Státní zástupce obžaloval bývalou poradkyni ústeckého hejtmana kvůli neoprávněnému vyplácení peněz

Státní zástupce obžaloval bývalou poradkyni ústeckého hejtmana Vladislavu Marschallovou. Uvedl to server iRozhlas.cz. Podle obžaloby si nechávala neoprávněně vyplácet peníze od společnosti Krajská zdravotní za práci, kterou podle vyšetřovatelů neodvedla. Krajskou zdravotní, pod níž spadá sedm nemocnic na severu Čech, vlastní Ústecký kraj, kde je hejtmanem stranický kolega Marschallové Jan Schiller (ANO).
19. 1. 2022|

Schiller nechá prověřit smlouvy Krajské zdravotní. Znění té, kterou dostala jeho asistentka, ale nezveřejní

Vladislava Marschallová kvůli zpochybňované smlouvě s Krajskou zdravotní skončí jako poradkyně hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera (ANO) i jako krajská místopředsedkyně ANO. Oznámil to Schiller, který také nechá prověřit všechny nové smlouvy Krajské zdravotní, jak po něm žádá koaliční ODS. Znění konktraktu s Marschallovou však nezveřejní, což po hejtmanovi chtěla opozice. Podle Schillera k tomu nemá pravomoc a jeho bývalá asistentka s tím nesouhlasí, protože smlouvu prověřuje policie.
17. 3. 2021Aktualizováno17. 3. 2021, 14:50|

Odvolaný předseda Krajské zdravotní žádá vyšetření možné fiktivní smlouvy

Odvolaný předseda představenstva Krajské zdravotní Jindřich Zetek podal trestní oznámení na asistentku hejtmana Vladislavu Marschallovou a bývalého ředitele společnosti Aleše Chodackého kvůli tomu, že údajně podepsali fiktivní smlouvu. Mělo jít o vyplácení 130 tisíc korun měsíčně za poradenství, řekl Zetek. Na trestní oznámení upozornil server Hlídací Pes.
12. 3. 2021|