TÉMA

Vyjádření

Pochybili dva zaměstnanci, řekl šéf Bulovky k záměně pacientek

Fakultní nemocnice Bulovka odhalila podle ředitele Jana Kvačka při analýze tragické záměny pacientek pochybení dvou zaměstnanců. Jeden zůstává mimo službu a jeho další setrvání bude nemocnice řešit, další v nemocnici zůstane a bude pracovat pod dohledem, řekl na čtvrtečním brífinku. Kvůli omylu jedna z žen minulý týden absolvovala zákrok, při němž potratila. Kvaček se jí jménem nemocnice omluvil, jedná s ní o odškodnění. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) označil událost za lidské selhání, nikoliv za systémovou chybu nemocnice. Případ vyšetřuje také policie pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.
4. 4. 2024Aktualizováno4. 4. 2024, 12:44|

„Nevidím poražené a vítězné voliče,“ řekl Petr Pavel. Vyhrála podle něj pravda a respekt

Petr Pavel za mohutného jásotu svých podporovatelů krátce po 15:30 poprvé okomentoval své vítězství v prezidentských volbách. Poděkoval všem, kteří k volbám přišli, dali tak najevo, že ctí demokracii. „Nevidím vítězné a poražené voliče,“ řekl Pavel. Podle něj vyhrály hodnoty jako pravda, důstojnost a respekt. Pavel chce, aby se pozitivní hodnoty vrátily na Hrad, do politiky i mezi občany.
28. 1. 2023Aktualizováno28. 1. 2023, 16:38|

Tvrzení Harryho a Meghan jsou znepokojivá, reaguje na rozhovor s párem Buckinghamský palác

Buckinghamský palác po téměř dvou dnech prolomil mlčení ohledně televizního rozhovoru prince Harryho a jeho manželky Meghan, který vyvolal silné emoce. V prohlášení vydaném ve jménu královny Alžběty II. uvádí, že podrobnosti o problémech páru zarmoutily celou rodinu. Znepokojivá je prý zejména nastolená rasová otázka, problematickým bodům se bude královský dvůr věnovat v soukromí. Meghan, která je míšenka, řekla, že někdo z královské rodiny vyjádřil obavy, zda její syn bude dost bílý.
9. 3. 2021Aktualizováno9. 3. 2021, 22:51|