TÉMA

Krajská správa a údržba silnic

Silničáři ve středních Čechách museli uzavřít dva mosty v havarijním stavu. Zničily je náklaďáky

Silničáři museli bezodkladně uzavřít most přes potok a část silnice blízko Dolních Břežan ve středních Čechách. Po mimořádné prohlídce odborníci zjistili, že je v havarijním stavu a hrozí jeho zřícení. Uzavřený je také most ve středočeské Dobříši, i ten je v tak špatném stavu, že doprava přes něj není bezpečná.
9. 3. 2022|

Přeshraniční silnice mezi Hranicemi a Bad Elsterem za dvě stě milionů je dokončená

V Hranicích na Chebsku je hotová silnice do německého Bad Elsteru. Stavba, která započala v roce 2018, byla rozdělena do tří etap. Celkové náklady na německé i české straně dosáhly přibližně 7,9 milionu eur (asi 202,94 milionu korun). Z toho na české straně se investovalo 13,6 milionu, z nichž 85 procent pokryla evropská dotace pro regionální rozvoj.
27. 7. 2021|

Policie obvinila osm lidí kvůli zakázkám středočeských silničářů

Policie obvinila osm lidí kvůli zakázkám na opravy silnic ve Středočeském kraji. Upozornil na to web Seznam Zprávy. Obvinění přišlo rok po policejní prohlídce v sídle Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. Hospodaření krajských silničářů kritizovala tehdejší opozice, která také podala trestní oznámení. Tehdejší hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) tvrdila, že jsou všechna podezření falešná.
9. 3. 2021|