TÉMA

Odměny pro zdravotníky

Průměrná mzda za druhé čtvrtletí stoupla o jedenáct procent. Ovlivnily ji odměny zdravotníkům

Průměrná mzda v Česku letos ve druhém čtvrtletí meziročně vzrostla o 11,3 procenta na 38 275 korun, uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Reálně po zahrnutí inflace stoupla o 8,2 procenta. Obecně ale platí, že dvě třetiny zaměstnanců na průměrnou mzdu nedosáhnou. Růst pak ovlivnily odměny pro lidi, kteří během pandemie pracovali ve zdravotnictví nebo sociálních službách.
3. 9. 2021Aktualizováno3. 9. 2021, 13:31|

Odměny zdravotníkům se pozdrží. Výplaty komplikuje administrativní chyba

Odměny zdravotníkům za nasazení v době pandemie jsou v dalších problémech. Hrozí, že část zdravotníků je dostane až na podzim. Pojišťovny měly poskytovatelům nelůžkové péče poslat peníze na odměny do 31. května. Výplaty ale komplikuje administrativní chyba.
4. 6. 2021|

Vláda schválila odměny pro zdravotníky a dva nové kompenzační programy

Vláda na pondělním zasedání schválila mimořádnou odměnu pro zdravotníky ve výši 75 tisíc hrubého, nezdravotničtí pracovníci v první linii by měli dostat 30 tisíc. Odměnu získají též pracovníci v sociálních službách: 15 tisíc až 50 tisíc podle profese a činnosti. Vláda také odsouhlasila dva nové kompenzační programy a prodloužení nulových sazeb DPH na respirátory. Kabinet rovněž souhlasil s návrhem odvolat ke 14. březnu z funkce hlavní hygieničku Jarmilu Rážovou. Od příštího týdne ji nahradí šéfka moravskoslezské krajské hygieny Pavla Svrčinová.
8. 3. 2021Aktualizováno8. 3. 2021, 19:54|