TÉMA

Přírodní jev

Kanadu překvapilo tornádo. Nedaleko Montrealu zničilo desítky domů

Kanadským městěm Mascouche se v pondělí odpoledne prohnalo tornádo. Úřady potvrdily, že v okrajové části Montrealu zasáhla větrná smršť území dlouhé zhruba tři kilometry. Vítr dosahující rychlosti až 220 kilometrů za hodinu těžce poškodil nebo zničil nejméně padesát domů. Řádění tornáda si vyžádalo i jeden lidský život.
23. 6. 2021|

Sopka není pouťová atrakce. Na Islandu se k vulkánu vydaly davy turistů

Tisíce zvědavců se o víkendu vydaly k islandské sopce, která se v pátek probudila k životu na poloostrově Reykjanes. Ti nejodvážnější si nad žhavou lávou opékali párky a bonbony marshmallows, napsala agentura AFP. Podle islandské policie to ale není příliš zodpovědné. Turistům hrozí popálení nebo otrava unikajícími plyny. I přesto Island turisty láká. Země se nedávno znovu otevřela návštěvníkům ze zahraničí, kteří byli očkováni nebo chorobu prodělali.
23. 3. 2021|

Nový Zéland zrušil evakuaci nařízenou kvůli hrozbě tsunami, lidé se mohou vrátit domů

Nový Zéland zrušil předchozí příkazy k evakuaci obyvatel vydané na východním pobřeží Severního ostrova kvůli hrozbě ničivé vlny tsunami po trojici čtvrtečních zemětřesení. „Největší vlny už přešly“ a „všechny evakuované osoby se smějí vrátit“, oznámila podle agentury AFP vládní agentura pro zvládání mimořádných událostí NEMA.
4. 3. 2021Aktualizováno5. 3. 2021, 06:24|

Lovce světla přitahuje tanec severní záře. Laponsko je pro ně zemí zaslíbenou

Fotograf Alexander Kuzněcov pochází z ruského dálného severu. V den svých osmnáctin spatřil svou největší polární záři a rozhodl se, že jejímu fotografování zasvětí kariéru. Přestěhoval se do Finska a v roce 2012 začal. Galerie představuje ty nejzajímavější snímky, které se mladému lovci světla podařilo zachytit.
4. 3. 2021|