TÉMA

Karavany

Lidé na Šumavě táboří mimo kempy. Chtějí ušetřit

Na Šumavě začala sezona a zejména centrální oblasti jako Modrava nebo Kvilda se začínají plnit turisty. Za ubytování si tam ale návštěvníci letos připlatí; kromě penzionů zdražily i kempy a na výrazně vyšší ceny vyjde také stání pro karavany. Protože všichni nejsou ochotni platby respektovat, parkují i táboří na zakázaných místech. Strážci Národního parku budou situaci řešit.
20. 5. 2022|

Z břehů Rozkoše mizí boudy a přístřešky, které si tam lidé postavili bez povolení

Pracovníci Povodí Labe začali bourat a likvidovat desítky přístřešků, bud a improvizovaných chat na březích přehrady Rozkoš na Náchodsku. V uplynulých letech je tam lidé budovali bez povolení nebo jde v několika případech o pozůstatky někdejších odborářských rekreačních objektů. Jsou navíc v zátopovém pásmu. Většina má zmizet ještě do konce roku.
8. 12. 2021|

Majitelé karavanů u Orlické přehrady musí zlikvidovat přístřešky. Jsou to černé stavby

Povodí Vltavy nařídilo odstranění černých staveb v okolí Orlické přehrady. Jde o různé přístřešky a verandy, které si zde vybudovali majitelé karavanů. Odstranit je musí do konce roku, odporují nejen legislativě, ale také bezpečnosti.
19. 10. 2021|

V kempech u Orlíku již několikrát hořely karavany. Majitelé kolem nich vztyčují nepovolené přístřešky

Opakované požáry v kempech u Orlíku bude řešit Povodí Vltavy. Karavany jsou často ve velmi špatném technickém stavu a jejich majitelé je navíc pomocí různých úprav často proměnili na černé stavby. Prevence požárů je pak nulová.
29. 7. 2021|

S rozvolněním covidových opatření některé podniky zdražily. Najdou se ale i položky, které si drží cenu

S obnovením provozu po uvolnění koronavirových zákazů část podniků zdražila. Třeba někteří kadeřníci nebo restauratéři zvýšili ceny až o deset procent. Důvodů je víc, jednak kompenzace předchozích ztrát, ale třeba i vyšší náklady na energie, nájmy nebo suroviny. Přesto se najdou položky, které nezdražují. Aktuálně k nim patří sezonní potraviny anebo třeba vepřové maso.
7. 7. 2021|

Lidé s předstihem rezervují letní dovolené v Česku, zájem je hlavně o ubytování v soukromí

Rezervace na letní dovolenou v tuzemsku letos Češi řeší s mnohem větším předstihem. Podle ubytovacích portálů, které Česká televize oslovila, je už zamluveno 60 procent kapacity nabízených chat i chalup. Zájem je proti minulým rokům až o polovinu vyšší než v tuto roční dobu bývá zvykem, a to zejména o ubytování v soukromí. Z nabídky ale rychle mizí i obytná auta a lodě. Naopak kempové chatky se lidé zatím rezervovat zdráhají.
19. 2. 2021|