TÉMA

Podpůrné programy

Podpůrné covidové programy míří ke konci. Strany ale pro volby zvažují, jak oživit ekonomiku

Covidové kompenzace pomalu končí. Resort průmyslu a obchodu počítá s tím, že je zastaví v momentě, kdy budou moci znovu otevřít všechny vládou zakázané provozy. Ministři ale počítají s tím, že bude potřeba i nadále částečně pomáhat – v omezené podobě by tedy mohl ještě dál fungovat Antivirus. A plány, jak oživit ekonomiku, postupně představují ve volebních programech i opoziční strany.
23. 5. 2021|

SeČTeno z Královéhradecka: V uzavřených oblastech zkrachuje pětina firem, tvrdí Hospodářská komora

Značná protiepidemická omezení dopadla i na Královéhradecký kraj, který je zemědělsko-průmyslovým regionem s bohatě rozvinutým cestovním ruchem. Jeho součástí je i jedna z nejvíce postižených oblastí Česka, uzavřený okres Trutnov. V kraji navíc zkrachovala jedna z velkých českých firem, Kara Trutnov, její majitel dal do souvislostí šíření nákazy a úbytek zákazníků. V ohrožení jsou podle průzkumu Hospodářské komory i další podnikatelé. Vytížené jsou také nemocnice, královéhradecký hejtman Martin Červíček (ODS) proto jedná o pomoci s Polskem. Dopadům pandemie v tuzemských regionech se věnuje pořad České televize SeČTeno.
19. 2. 2021Aktualizováno19. 2. 2021, 17:59|

Řadě firem chybí pracovníci. Některá místa přitom stát udržuje v klinické smrti, řekl exministr Pilný

Vláda jedná o finančním bonusu pro lidi v karanténě. Má takové opatření smysl? A na co by se měla česká vláda soustředit v době epidemie covidu-19? Na otázky odpovídal bývalý ministr financí a pražský zastupitel za hnutí ANO Ivan Pilný v pořadu Interview ČT24.
2. 2. 2021|

Klobouk dolů před lidmi, co připravovali registrační systém očkování, říká Havlíček

Senioři se od pátečního rána mohou registrovat do systému očkování. Jeho spuštění ale provázely komplikace, uživatelé čekali na ověřovací SMS i několik desítek minut. Nakonec termín očkování získaly asi tři tisíce lidí. Podle vicepremiéra, ministra průmyslu a obchodu a dopravy Karla Havlíčka (za ANO) udělali všichni tvůrci očkovacího systému kus dobré práce. Uvedl to v Interview ČT24.
16. 1. 2021|