TÉMA

Krmivo

Na Blízkém východě přibývá pěstování „vodního mechu“. Symbiotická azolka roste jako o život

V suchých oblastech Středozemního moře by mohla zemedělcům pomoci vodní rostlina původem z Asie. Pokud se správně pěstuje, může nahradit jiná krmiva pro domácí zvířata, ukazují teorie i praxe.
20. 6. 2023|

Zemědělcům chybí peníze na krmivo, ministerstvo připravilo dotační program

Čeští farmáři bojují s rostoucími cenami krmiv. Podle dat ministerstva zemědělství podražila potrava zvířat oproti loňsku o dvacet procent. Zemědělci si navíc stěžují i na problémy, které jim způsobuje energetická inflace, řadě farmářů vzrostly zálohy na elektřinu až sedminásobně. Resort zemědělství chystá dotační programy.
14. 8. 2022|

Rusko omezuje dovoz krmiv a krmných přísad z Česka

Ruská Federální veterinární a fytosanitární služba Rosselchoznadzor zakázala dovoz krmiv a přísad do krmiv z České republiky, oznámila agentura TASS. Samotný úřad ve svém prohlášení informuje o dočasném omezení dovozu těchto produktů od 21. června. České ministerstvo zemědělství v reakci uvedlo, že se tuzemská krmiva vyrábějí v souladu s předpisy Evropské unie a jsou bezpečná.
18. 6. 2021Aktualizováno18. 6. 2021, 17:31|

Zrní a červi. Vědci Mendelovy univerzity testují hmyz jako krmivo pro drůbež

Vědci z Mendelovy univerzity v Brně testují využití moučných červů jako krmiva pro drůbež. Jedním z důvodů je předpokládaný růst světové populace a potřeba hledání alternativních zdrojů potravy.
13. 1. 2021|