TÉMA

Martin Veselý

Soud v daňové kauze kolem podnikatele Zadeha potrestal další tři lidi, schválil dohody

Krajský soud v Brně v daňové kauze kolem podnikatele Shahrama Zadeha potrestal další tři lidi, schválil dohody, které si po přiznání vyjednali se státním zástupcem. Všichni u původního hlavního líčení vystupovali v roli svědků. Jde o spolupracující obviněné. Martin Veselý si s žalobcem dohodl trest jedenáct let a čtyři měsíce, s tříletým trestem vězení podmíněně odložených na pět let od soudu odešli Jiří Bruštík a Martin Valentovič. Rozhodnutí je pravomocné.
15. 9. 2023|

Zadeh a další odsouzení neuspěli s dovoláním. Nejvyšší soud potvrdil uložené tresty

Nejvyšší soud odmítl dovolání podnikatele Shahrama Zadeha v kauze ovlivňování svědků. Neuspěli ani další odsouzení. Soud zároveň zamítl stížnost pro porušení zákona, kterou v jejich prospěch podávala ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO). Uložené tresty jsou tak potvrzené.
26. 7. 2021|

Brexit může být novou příležitostí pro české firmy, tvrdí ředitelka obchodní komory

České firmy se připravují na změny, které přinesl odchod Spojeného království z Evropské unie. Čekají je důkladnější kontroly na hranicích nebo vyplňování celních protokolů. Některé z nich budou muset své zboží také upravit podle britských norem. Zdražování produktů i služeb hrozí kvůli kontrolám nebo jiným problémům s logistikou. Podle výkonné ředitelky Britské obchodní komory v Česku Marcely Černochové ale brexit přinesl i pozitivní změny. Firmy mohou například využít příležitosti k prosazení na britském trhu.
6. 1. 2021|