TÉMA

Minisérie

Místo Havaje Sicílie. Nejoceňovanější minisérie současnosti Bílý lotos se stane sexuální fraškou

Luxusní hotelový resort, zazobaní hosté a personál, který musí plnit jejich přání. Tato kombinace zafungovala jako rozbuška vztahových dramat, mocenských pnutí i kulturních a generačních válek v satirické minisérii Bílý lotos, která v polovině září získala deset sošek Emmy. Na konci října dostane pokračování, které bude mít o epizodu navíc, havajský ostrov Maui vymění za Sicílii a na scénu se v něm vrátí Tanya v podání Jennifer Coolidgeové.
10. 10. 2022Aktualizováno10. 10. 2022, 15:34|

Únos ministra vnitra. Koprodukční seriál ČT Ultimátum se odehrává v prostředí politiků i detektivů

Prostředí vysoké politiky, elitních jednotek, ozbrojených složek a špičkového oddělení kardiochirurgie tvoří kulisy osmidílného koprodukčního seriálu Ultimátum. Úvodní epizoda je k vidění na iVysílání, díly se vysílají každou neděli večer. Poprvé na původní hrané tvorbě spolupracovala Česká televize se slovenskou TV JOJ.
4. 4. 2022|

Už nedělám v životě tu chybu, že bych se snažila pro všechny, říká herečka Anna Geislerová

V neděli večer končí minisérie Božena, kde si hlavní roli zahrála herečka Anna Geislerová. V Interview ČT24 mluví o tom, co pro ni role znamenala, co ji baví na vlastním psaní i jak koronavirus proměnil hereckou profesi a filmový průmysl.
24. 1. 2021|

Z Hlavy medúzy jde strach, ukáže detektivní minisérie ČT

Jitka Čvančarová jako nekompromisní policejní vyšetřovatelka a Jiří Dvořák coby její parťák, to je nová detektivka Hlava medúzy, inspirovaná slavným obrazem Paula Rubense. Režisér Filip Renč chtěl dle svých slov připomenout atmosféru detektivek z 60. let a dbal na psychologické motivy. Tomu pomáhá i detektiv David, který toho příliš nenamluví: „Nejsem přítelem ukecaných věcí,“ tvrdí Jiří Dvořák, který postavu ztvárnil. Renč s Dvořákem byli hosty Studia 6.
9. 1. 2021|

Jakoukoliv ctižádostivou ženu z té doby je třeba obdivovat, říká o roli Boženy herečka Anna Kameníková

Česká televize v neděli uvedla první část ze čtyřdílné minisérie Božena. Spisovatelku Boženu Němcovou ztvárňují v různých etapách jejího života herečky Anna Kameníková a Aňa Geislerová. Autorku Babičky, Divé Báry nebo pohádek tvůrci představují více jako ženu toužící po svobodě než jako součást povinné četby. Jednotlivé díly odvysílá ČT1 vždy v neděli večer, ten první je již ke zhlédnutí i na iVysílání.
4. 1. 2021|