TÉMA

Zplodiny

Ve Frýdku-Místku hořel bytový dům, zdravotníci ošetřili třináct lidí

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na neděli zranilo třináct lidí, většinou se nadýchali zplodin. Další dvě desítky obyvatel museli hasiči a policisté z domu evakuovat. Uvedli to mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl a moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Podle něj oheň způsobil škodu kolem dvou milionů korun. Příčinou požáru mohl být zkrat v elektroinstalaci. Policisté proto na místo vyslali kriminalistické experty právě v tomto oboru.
5. 5. 2024Aktualizováno5. 5. 2024, 11:25|

Hasiči zlikvidovali požár skládky na Přerovsku. Zplodiny limity nepřekročily

Hasiči v noci na neděli těžkou technikou rozhrabávali požářiště v Hradčanech na Přerovsku, kde celé sobotní odpoledne likvidovali oheň na skládce s nebezpečným odpadem. Požár vznikl v sobotu po poledni, náročný zásah trval téměř dvacet hodin, řekla v neděli mluvčí hasičů Lucie Balážová s tím, že požár už zlikvidovali. Příčina zatím není známá, škoda je nulová. Limity zplodin v ovzduší překročeny nebyly.
4. 6. 2023Aktualizováno4. 6. 2023, 15:13|

Z elektrocentrály se v bytovém domě v Kunovicích šířil oxid uhelnatý. V nemocnicích skončilo 12 lidí

Dvanáct lidí skončilo v nemocnicích a další lékaři ošetřili kvůli otravě oxidem uhelnatým, který se rozšířil z elektrocentrály v bytovém domě v Kunovicích, který obývají. Pořídili si ji poté, co byla budova odpojena od elektrické sítě. Podle mluvčího záchranné služby Jakuba Omelky není stav žádného ze zraněných vážný.
17. 11. 2022Aktualizováno17. 11. 2022, 10:15|

V Bosně zemřelo při novoroční oslavě osm lidí. Patrně se udusili zplodinami z agregátu

Při oslavě příchodu nového roku zemřelo v Bosně osm mladých lidí. Podle předběžných informací policie se otrávili zplodinami z dieselového agregátu, který jejich chatu zásoboval elektrickým proudem. Bosenská média uvádějí, že další dvě osoby přežily a nacházejí se ve vážném stavu.
1. 1. 2021Aktualizováno1. 1. 2021, 21:02|