TÉMA

Radim Polčák

Masarykovu univerzitu povede další čtyři roky Bareš. Byl jediným kandidátem

Masarykovu univerzitu v Brně povede další čtyři roky neurolog Martin Bareš. Získal podporu akademického senátu, před který v pondělí předstoupil jako jediný kandidát na rektora. V projevu zdůraznil, že univerzita má vedle své vzdělávací a výzkumné úlohy také svou společenskou roli a měla by hájit svobodu a demokracii. První funkční období skončí Barešovi 31. srpna, na další čtyři roky jej musí ještě jmenovat prezident Petr Pavel.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 19:13|

Masarykova univerzita řeší obtěžování studentek. Lyžařské kurzy byly jak lovná sezona, popsaly

Společné opíjení v sauně se studentkami a přemlouvání k sexu. Brněnská Masarykova univerzita řeší podezření z obtěžování a nevhodného chování ze strany dvou vyučujících na Pedagogické fakultě, konkrétně na katedře tělesné výchovy. Případy obtěžování se objevily i na univerzitě v Liberci, Olomouci nebo v Praze. V Brně se ale první zmínky o nevhodném chování dvou pedagogů a přemlouvání studentek k sexu datují až do roku 2013. Pro pořad 168 hodin natáčel Jaroslav Hroch.
6. 2. 2023|

Většině mediků skončila pracovní povinnost. Skloubit ji se školou pro ně bylo náročné

Pracovní povinnost ve zdravotnických zařízeních čtvrtkem většině mediků skončila. Kvůli epidemii platila od půlky října. Vláda ji uložila studentům čtvrtého a pátého ročníku všeobecného lékařství na lékařských fakultách a pátého ročníku zubního lékařství nebo farmacie. Zkušenost byla cenná a nezapomenutelná, občas ale bohužel šla na úkor studijních povinností, hodnotil ve středečních Událostech, komentářích medik Lukáš Vaněk.
10. 12. 2020|