TÉMA

Pavel Marek

Hradec Králové omezí pyrotechniku. Na silvestra ale zůstane

Zastupitelé Hradce Králové schválili vyhlášku omezující používání zábavní pyrotechniky na území města. Dosud tam žádnou takovou regulaci nemají. Vyhláška by mohla platit od konce května.
25. 4. 2023Aktualizováno25. 4. 2023, 19:06|

Billboardy v Hradci Králové majiteli vydělávají léta bez platného povolení. Stavební úřad nezasáhl

Skoro dvě desítky billboardů v Hradci Králové vydělávají majiteli bez platného povolení. Některé i dvanáct let. Uvedl to stavební úřad magistrátu, proti majiteli ale dosud nezasáhl. To udělalo až vedení radnice, když na případ upozornila Česká televize.
6. 6. 2022|

Hradec může vybírat poplatek za parkování elektrokoloběžek, vyhlášku potvrdilo ministerstvo

Ministerstvo vnitra potvrdilo městu Hradce Králové vyhlášku o vybírání poplatku za parkování elektrokoloběžek. Město ve vyhlášce, kterou schválili zastupitelé loni na konci srpna, bude muset pouze upravit výši poplatku za umístění jiných zařízení k poskytování služeb. Za kola a koloběžky s přídavným elektromotorem se budou za každý zabraný metr čtvereční platit denně tři koruny, uvedla radnice.
14. 2. 2022|

Podnikatel chce po třiceti letech obnovit sjezdovku na Rozárce. Ekologům se záměr nelíbí

Záměr vybudovat v lokalitě Rozárka na okraji Hradce Králové na místě bývalé sjezdovky novou s umělým povrchem a restaurací podpořili na jaře zastupitelé města. Ekologové jsou ale proti projektu, v lokalitě proto provádějí nezávislý průzkum zaměřený na ochranu životního prostředí. Vznikla také petice.
14. 1. 2022|

Hradecký dopravní podnik šetří, po okolních obcích chce víc peněz za linky

Hradec Králové a jeho dopravní podnik už nechtějí dotovat dopravu do okolních samostatných obcí. Ušetřit se město snaží nejenom kvůli dražším pohonným hmotám, ale také kvůli tlaku na zvyšování mezd řidičů. Okolní obce se tak nyní musí rozhodnout, jestli budou platit více, nebo o hradeckou hromadnou dopravu přijdou.
15. 10. 2021|

Hradec Králové trápí sdílené koloběžky. Míst je málo a lidé je nechávají, kde nemají

Od začátku prázdnin jezdí po Hradci Králové sdílené koloběžky dvou firem. Problémy ale na sebe dlouho nenechaly čekat. Strážníci už proti koloběžkám několikrát zasáhli a některé odložené na nebezpečných místech museli sami odvézt.
18. 7. 2021|

Hradec Králové se pustil do odtahu vraků, do konce června jich odveze až šedesát

Kdo v Hradci Králové dlouhodobě nepoužívá auto a nechává ho stát na jednom místě, by si měl dát pozor. Hrozí totiž, že město prohlásí jeho vůz za vrak, ještě tento měsíc ho odtáhne a následně zlikviduje. Radnice se pustila do hromadného odtahu, který čeká zřejmě několik desítek zaparkovaných aut.
16. 6. 2021|

Vedení Hradce Králové zůstává, koalice nenašla hlasy pro odvolání radních

Vedení města Hradce Králové zůstalo po pondělním zasedání zastupitelstva stejné. Menšinová koalice tvořená ANO a ODS ani opozice nezískaly dost hlasů pro své návrhy na odvolání radních města. Personální změny ve vedení radnice zastupitelstvo řeší od loňského listopadového rozpadu vládnoucí trojkoalice, z níž pro neshody s hnutím ANO odešlo tříčlenné uskupení Zelení a Změna pro Hradec. ANO a ODS mají 16 zastupitelů z 37.
18. 1. 2021|

V Hradci Králové se rozpadla koalice. Vypověděli ji Zelení a Změna

Uskupení Změna pro Hradec a Zelení vypovědělo koaliční smlouvu o vládě v Hradci Králové s hnutím ANO a ODS. Informoval o tom lídr hradeckých Zelených a náměstek hradeckého primátora Martin Hanousek. Koalice ANO, ODS a Změny pro Hradec a Zelených měla dosud v sedmatřicetičlenném zastupitelstvu nejtěsnější většinu 19 hlasů. Změna a Zelení mají tři zastupitele.
26. 11. 2020Aktualizováno26. 11. 2020, 15:41|