TÉMA

Jan Paroubek

Elektronická dálniční známka upozorní na svou expiraci, o signál je ale třeba zažádat

Systém elektronických dálničních známek vstoupil do druhého roku. Právě nyní končí platnost kuponů velkému množství řidičů. Někteří si stěžují, že jim nepřišlo upozornění. Provozovatel přiznává, že v prosinci měl potíže s odesíláním e-mailů a SMS. Zároveň však dodává, že avízo na nutnost nové platby je vždy potřeba zadat při koupi elektronické viněty.
17. 1. 2022|

Kampaň má vysvětlit systém elektronických dálničních známek. Omyly řidičů mohou být nevratné

Stát spustil informační kampaň propagující nové fungování dálničních poplatků po zahájení prodeje elektronických dálničních známek. Kampaň by zároveň měla eliminovat některé časté omyly motoristů při nákupu. Chybu dosud udělala asi tři procenta z nich, nejčastěji jde o zadání špatné SPZ. Načasování kampaně cílí na konec platnosti ročních známek z loňska v závěru ledna. Od prosince loňského roku se prodalo zhruba 690 tisíc elektronických známek, meziročně zatím méně.
20. 1. 2021|

Začal prodej elektronických dálničních známek. Část dne nefungoval, Havlíček bere chybu na sebe

Od úterního odpoledne začal stát prodávat elektronické dálniční známky. Web edalnice.cz, který je jejich hlavním distribučním místem, však několik hodin nefungoval. Začal pracovat až po 16. hodině, ale ještě kolem 17. hodiny byl velmi pomalý. Později již fungoval. Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) pak večer v pořadu Devadesátka ČT24 řekl, že start hodnotí známkou 3 a odpovědnost za to, že systém přes den nefungoval, bere na sebe. „Mrzí mě to, jsem naštvaný.“
1. 12. 2020Aktualizováno1. 12. 2020, 20:50|

Elektronické dálniční známky se mají prodávat od 1. prosince, hlavně v e-shopu, ale i na poště a benzinkách Čepra

Elektronické dálniční známky by se měly začít prodávat od 1. prosince. Bude je možné zakoupit až na 90 dní předem, tedy v prosinci se budou prodávat elektronické známky platné až od ledna či února. Zprvu budou k dostání na státním e-shopu a také na poštách a čerpacích stanicích Eurooil, které patří státnímu podniku Čepro. Na dalších místech by se mohly začít prodávat ve druhém čtvrtletí příštího roku, řekla při představení fungování elektronických dálniční známek Lucie Bartáková ze Státního fondu dopravní infrastruktury.
3. 11. 2020|