TÉMA

Kostel svatého Michala

Vyhořelý dřevěný kostel na pražském Petříně čeká na rekonstrukci. Jeho zbytky zatím chrání kamery

Požárem zničený dřevěný kostel svatého Michaela na Petříně nově hlídají kamery. Mají pomoci k lepšímu zabezpečení poškozené památky, kterou čeká oprava. K debatě o ní se chystají odborníci. V první polovině března by měli rozhodnout o některých důležitých detailech rekonstrukce – třeba odkud vzít dřevo.
2. 3. 2024|

Policisté odložili vyšetřování požáru kostela v zahradě Kinských. Viníka neodhalili

Policie neodhalila viníka požáru, který loni zničil dřevěný pravoslavný kostel svatého Michala v pražské zahradě Kinských. Případ proto odložila. Pokud by se ale objevily nové informace, mohou policisté vyšetřování znovu otevřít.
7. 7. 2021|

Vyhořelý kostel svatého Michala pomůžou obnovit 3D snímky. Zdarma je nabídl americký fotograf

Za první týden darovali lidé přes půl milionu korun na obnovu pravoslavného chrámu svatého Michala na pražském Petříně. Sbírku vyhlásilo vedení hlavního města. Dřevěnou stavbu z druhé poloviny sedmnáctého století před čtrnácti dny zničil požár. Pro repliku vyhořelé památky budou mít odborníci k dispozici detailní 3D snímky. Zadarmo je nabídl americký fotograf Jeffrey Martin.
13. 11. 2020|

Za požárem kostela svatého Michala v Praze byla lidská chyba

Za požárem kostela svatého Michala v zahradě Kinských v Praze byla nejspíš lidská chyba. Podle dosavadních poznatků vyšetřovatelů by středeční požár mohl souviset s pohybem lidí bez domova. Technickou závadu vyšetřovatelé vyloučili, řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Škoda, kterou požár způsobil, zatím není známá. Praha na opravu vyhlásila veřejnou sbírku.
29. 10. 2020|