TÉMA

Zdeněk Fink

Jičínská nemocnice má nový vjezd za téměř padesát milionů. Pacienti mají k dispozici i lékárnu

Krajská Oblastní nemocnice v Jičíně má nový hlavní vjezd do areálu za 48 milionů korun, informovali o tom zástupci Královéhradeckého kraje. Součástí modernizace vrátnice byla i stavba lékárny. Právě ta v nemocnici chyběla a pacienti museli chodit až do více než půl kilometru vzdálené lékárny. Realizace investice začala na podzim 2019 demolicí staré vrátnice.
3. 8. 2021|

Vakcínu dostal přednostně i moravskoslezský hejtman Vondrák, zjistil Radiožurnál

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) byl přednostně očkovaný proti covidu-19, zjistil Radiožurnál, který oslovil všechny hejtmany, primátory krajských měst a krajské policejní ředitele. Kromě Vondráka dostali vakcínu také ředitelé pražské a moravskoslezské policie Tomáš Lerch a Tomáš Kužel, což policie potvrdila. Všichni tři dostali vakcínu proti koronaviru v době, kdy se měli očkovat pouze zdravotníci, kteří se setkávali s nakaženými.
4. 2. 2021|

Krajský radní Fink se nechal přednostně očkovat i se ženou. Bude dobrovolnice, šlo o promo, tvrdí

Vakcínu proti covidu-19 dostal minulý týden v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem radní pro zdravotnictví Královéhradeckého kraje lékař Zdeněk Fink (HDK). Zdravotníci  zároveň přednostně očkovali i jeho manželku, bývalá ředitelka hradeckého divadla Drak přitom nepatří do žádné z prioritních skupin. Opozice postup kritizuje, sám radní to za protekci nepovažuje.
12. 1. 2021|

Královéhradecký kraj má nové vedení, hejtmanem je Červíček

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal lídr koalice ODS, STAN a Východočeši Martin Červíček (ODS). Na ustavujícím jednání ho zastupitelé zvolili většinou 29 z 45 hlasů. Senátor, bývalý policejní ředitel a dosavadní první náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství v čele hejtmanství nahradil Jiřího Štěpána z ČSSD, která po říjnových volbách skončila v opozici.
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 13:11|

V Královéhradeckém kraji bude vládnout čtyřkoalice s hejtmanem Červíčkem z ODS

Zástupci koalice ODS, STAN a Východočeši, Pirátů, Koalice pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a Spojenců pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES) v pondělí odpoledne podepsali koaliční smlouvu. V krajském zastupitelstvu čítajícím 45 členů budou mít většinu 27 hlasů. Budoucí hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) bude mít pět náměstků, dosavadní hejtman Jiří Štěpán (ČSSD) má náměstky čtyři.
19. 10. 2020Aktualizováno19. 10. 2020, 17:33|