TÉMA

Hana Moučková

Hana Moučková skončila v čele Sokola. Organizace vypíše externí audit financí

Dosavadní starostka České obce sokolské Hana Moučková v sobotu odstoupila. Stalo se to hned na začátku mimořádného jednání Výboru České obce sokolské. Rezignoval i člen předsednictva Boris Uhlíř. Zbytek předsednictva pak získal důvěru výboru. Sokol se nyní potýká s odhaleným bankovním a úvěrovým podvodem. Toho se podle policie dopustila bývalá asistentka Moučkové. Sokoly nyní necelé dva měsíce povede první místostarosta Martin Chlumský, 27. dubna si obec zvolí nové vedení.
9. 3. 2024Aktualizováno9. 3. 2024, 18:53|

„Zakládáme si na čestnosti, tohle je totální průšvih.“ Část sokolů chce, aby starostka po skandálu odstoupila

Kvůli skandálu v České obci sokolské by mohla ve funkci skončit její starostka Hana Moučková. Velká část představitelů jednotlivých sokolských žup si myslí, že by měla nést osobní zodpovědnost kvůli případu údajné zpronevěry peněz. Podle policie finanční podvody způsobila spolupracovnice Moučkové, která si pak vzala život.
1. 3. 2024|

Reportéři ČT: Miliony ze Sokola mizely delší dobu. Podezřelá měla blízko ke starostce

Česká obec sokolská přišla o desítky milionů korun. Z bankovních účtů je podle dosavadního vyšetřování policie podvodem vyvedla asistentka nejvyšší představitelky sokolů, starostky Hany Moučkové. Poté, kdy se případem začali zabývat kriminalisté, spáchala asistentka v centrále sokolů sebevraždu. Reportéři ČT nyní zjistili, že peníze mizely léta a podezřelá asistentka měla ke starostce osobně blízko. Natáčel Dalibor Bártek.
26. 2. 2024|

Zaměstnankyně Sokola měla organizaci podvodem připravit o nejméně 40 milionů. Pak si prý vzala život

Zaměstnankyně České obce sokolské (ČOS) podvedla tuto tělovýchovnou organizaci i banku a neoprávněně získala miliony korun, oznámil ve čtvrtek tiskový mluvčí Sokola Radek Smekal. Doplnil, že financování běžné činnosti spolku tento trestný čin neohrozí, stejně tak se záležitost nijak nedotkne příprav letošního všesokolského sletu. Mluvčí pražských policistů Jan Daněk doplnil, že výše škody je nejméně 40 milionů korun.
8. 2. 2024|

Sportovce netrápí jen drahé energie. Problémem je i nárůst byrokracie, míní Ertl

Vysoké ceny energií tvrdě dopadají nejen na domácnosti, ale také například na sportovní spolky a svazy. Starostka České obce sokolské Hana Moučková v úterních Událostech, komentářích řekla, že čtvrtina zástupců tělocvičných jednot vnímá současnou situaci jako ohrožující. Předseda Sdružení sportovních svazů Zdeněk Ertl doplnil, že problémem je i přebujelá byrokracie.
9. 11. 2022|

„Ty víš, co to znamená.“ Sokolové si připomněli oběti z druhé světové války a komunismu

Sokolové ve čtvrtek slaví tradiční Památný den sokolstva, který je od loňského roku oficiálním významným dnem. Lidé si tak připomínají tisíce obětí sokolů za druhé světové války i v období komunismu. V Praze vystoupila například poslední žijící pamětnice Akce Sokol Dagmar Evaldová. Kvůli epidemickým opatřením mají letošní oslavy omezenější rozsah.
8. 10. 2020|