TÉMA

Pedro Sanchez

Zelenskyj obvinil některé západní partnery, že protahují výcvik ukrajinských pilotů

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj chce, aby výsledky ukrajinské protiofenzivy byly zřejmé ještě před nadcházejícím summitem NATO ve Vilniusu. Řekl to v rozhovoru, který poskytl španělským novinářům při příležitosti příjezdu španělského premiéra Pedra Sáncheze. Zelenskyj zároveň před novináři obvinil některé západní partnery z nepochopitelných průtahů ohledně výcviku ukrajinských pilotů.
1. 7. 2023Aktualizováno1. 7. 2023, 16:50|

Požáry ve Francii ohrožují domácí i divoká zvířata. Některá mají popáleniny

Domácí i divoká zvířata ve Francii trpí kvůli rozsáhlým lesním požárům na jihozápadě země. Zvířata uvěznily plameny nebo dým, řada jich nepřežila, některá plameny vyhnaly do vylidněných měst. O dopadech požárů v departementu Gironde okolo Bordeaux píše server stanice BFM TV. Situace v některých regionech na jihu Evropy se však začíná pomalu zlepšovat. Například evakuovaní obyvatelé španělské obce Cebreros se už mohli vrátit do svých domovů.
23. 7. 2022|

Madrid jde kvůli koronaviru do uzávěry, lidé vycestují jen v nejnutnějších případech

Madrid a devět přilehlých měst vstoupil od páteční 22. hodiny kvůli špatné epidemické situaci do uzávěry, oznámil regionální šéf zdravotnictví Enrique Ruiz Escudero. Španělská metropole se tak stala prvním evropským městem, které od prvního vzestupu infekce letos na jaře podobné opatření znovu zavedlo. Omezení se dotýká cest do i z města.
2. 10. 2020Aktualizováno2. 10. 2020, 22:40|