TÉMA

Rezervační systém

Aplikace Tečka bude mít nové využití. Resort z ní chce vytvořit elektronický průkaz pacienta

Aplikace Tečka, která vznikla během covidové pandemie, bude mít další využití. Ministerstvo zdravotnictví z ní plánuje vytvořit elektronický průkaz, kde budou mít pacienti například svou zdravotní dokumentaci. Dosud si aplikaci stáhlo přes šest milionů lidí.
15. 11. 2022|

Koupit vstupenku do Adršpašských skal na místě je téměř nemožné. Zklamaní turisté se domáhají vstupu

U vstupu do Adršpašských skal dochází ke konfliktům turistů a pracovníků skalního města. Už dva roky je možné vstupenky zajistit pomocí rezervačního online systému a zájem je takový, že koupit je na místě není téměř možné. Zklamaní turisté se domáhají vstupu. Pomáhat s organizací musí i strážci přírody.
4. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 16:17|

Adršpach investoval do nového systému organizace skalního města, to ale chtějí převzít Lesy ČR

Skalní okruh v Adršpachu budou od příštího roku provozovat Lesy České republiky, které pozemky dosud pronajímají obci. Státní podnik chce mít bezprostřední vliv hlavně na návštěvnost skalního města. Změna přichází rok poté, kdy obec investovala do nového systému vstupu i parkování tak, aby přírodní památka netrpěla pod náporem lidí jako v předchozích letech.
28. 7. 2021|

„Jsou to velmi nepříjemné hovory.“ Mezi dvěma dny ubylo více než 1500 rezervací na očkování

V Česku pokračuje očkování proti covidu-19. Aspoň jednu dávku dostalo přibližně 237 tisíc lidí, obě pak něco přes 22 tisíc lidí. Jsou to hlavně zdravotníci a senioři žijící v domovech. U lidí nad 80 let, kteří se k vakcinaci hlásí přes centrální systém, se situace komplikuje kvůli nižším dodávkám od Pfizeru. Například ve středních Čechách nenaočkují v příštích čtrnácti dnech zřejmě ani jednoho seniora z této skupiny.
29. 1. 2021|

Další nápor rezervační systém na očkování zvládne, tvrdí vládní zmocněnec Dzurilla

Zpočátku zahlcený rezervační systém na očkování, jehož úvodní problémy umocnil nedostatek vakcín, doznal minulý týden úprav. Lidé mají nově dostávat druhý PIN až s jistotou volného místa k očkování. Podle vládního zmocněnce pro technologie a digitalizaci Vladimíra Dzurilly by další registrace měla probíhat hladce, řekl to v pondělních Událostech, komentářích. Podle IT odborníka Jiřího Hlavenky (Piráti) by celému systému prospěla decentralizace.
26. 1. 2021|

Místo pořádání kurzů pomáhají Senior Pointy s registrací k očkování

Senioři starší 80 let se již týden potýkají s úkolem, který je pro některé z nich velmi nezvyklý – objednat se na internetu na očkování proti koronaviru. Pomoc nabízí řada institucí, informační linku zřídilo ministerstvo zdravotnictví i některé kraje a radnice, někteří zájemci o očkování se ale raději obracejí na Senior Pointy.
22. 1. 2021|

PŘEHLEDNĚ: Jak se zaregistrovat na očkování proti covidu

Ministerstvo zdravotnictví v pátek 15. ledna spustilo rezervační systém pro očkování proti covidu-19. Přihlásit se zatím mohou jen lidé nad 80 let. Pro ostatní se systém otevře od 1. února. Lidé ale mají podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) počítat s tím, že nemusejí dostat ihned po registraci termín očkování, protože vakcín je omezené množství. Od pátku 22. ledna se pak systém částečně mění. SMS s přístupovým kódem k rezervaci nově přijde až v době, kdy bude volný termín.
5. 1. 2021Aktualizováno21. 1. 2021, 08:40|

Registrace na očkování začne fungovat v pátek v osm hodin. Dát ruku do ohně u IT nejde, ale vše se testovalo, řekl Dzurilla

Od pátečního rána začne fungovat centrální rezervační systém na očkování proti covidu-19. V prvních dvou týdnech se budou moci na očkování objednávat lidé nad 80 let, ostatní až od 1. února. Prvním krokem bude registrace do rezervačního systému, který potom vyhodnotí rizikovost pacienta. Zdaleka ne každý, kdo bude mít o očkování zájem, dostane termín ihned, uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Veřejný rezervační systém zatím není určen zdravotníkům, ti se budou hlásit dál přes zdravotnická zařízení.
14. 1. 2021Aktualizováno14. 1. 2021, 19:25|

Registrační systém na antigenní testy posílá data pro cílení reklamy, píše iRozhlas. Blatný to odmítá

Některé nemocnice používají k registraci termínu pro antigenní test na koronavirus nástroj Reservatic, který posílá informace o uživatelích také internetovým firmám, aby mohly lépe cílit reklamu. Nástroj poskytuje stát jako součást centrálního rezervačního systému. Napsal to server iRozhlas.cz. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) to ale odmítá.
13. 1. 2021Aktualizováno13. 1. 2021, 14:08|

Spor o testování seniorů na koronavirus zdarma rozděluje Středočeský kraj. Hejtmanka Jermanová ho hájí, opozice kritizuje jako nebezpečný populismus

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) v pátek řekl, že příští týden bude omezeno shromažďování lidí hlavně ve volnočasových aktivitách. Mají kandidáti na hejtmana ve Středočeském kraji dostatek informací o vývoji situace a jak by postupovali v řešení koronavirové krize?  Diskutovali o tom v debatě.
25. 9. 2020|