TÉMA

Silnice 3. třídy

Roztoky u Jilemnice mají novou silnici. Obec o ni usilovala šest let

V Roztokách u Jilemnice na Semilsku skončila po dvou letech rekonstrukce krajské silnice třetí třídy. Projekt, na který použil Liberecký kraj peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury, patřil letos k největším silničním stavbám v kraji. Rekonstrukce necelých pěti kilometrů silnice stála přes sto pětadvacet milionů korun.
10. 11. 2021|

Co svede deset záchytných parkovišť? Středočeští lídři debatovali o dopravě v kraji

Dopravní komplikace ve středních Čechách – především ve spojení na Prahu, kam mnozí zajíždějí do práce – by středočeští volební lídři řešili výstavbou nových záchytných parkovišť, větším využíváním železnice i podporou cyklistiky. Za důležité pak považují dobudování dálniční sítě včetně vnějšího pražského okruhu a úpravu rozpočtového určení daní, která by kraji vynesla víc peněz na silnice II. a III. tříd.
25. 9. 2020|

Počet mostů ve špatném stavu se od roku 2004 zdvojnásobil. Nyní jich jsou skoro tři tisíce

V České republice se od roku 2004 téměř zdvojnásobil počet mostů ve špatném až havarijním stavu na silnicích druhé a třetí třídy. Je jich 2862 z celkových 12 596. Novinářům to na brněnském sympoziu o mostech řekl odborník na problematiku z ČVUT Tomáš Rotter. Podle ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO) jde z rozpočtu ministerstva dopravy na opravy mostů šest miliard korun ročně, částka by se měla zdvojnásobit. Resort chce zřídit expertní pozici pro dohled na všechny mosty na silnicích i železnicích v České republice.
24. 9. 2020|