TÉMA

Lubomír Smolka

Státní zástupce se odvolal v kauze Stoka, požaduje přísnější tresty

Státní zástupce podal odvolání v brněnské korupční kauze Stoka. Pro některé obžalované včetně bývalého místostarosty městské části Brno-střed Jiřího Švachuly (dříve ANO) požaduje přísnější tresty. ČT to řekla Klára Belkovová, mluvčí Krajského soudu v Brně, který loni v květnu nepravomocně odsoudil Švachulu a další lidi za ovlivňování městských zakázek. Odvolání podali i někteří obžalovaní včetně podnikatele Samana El-Talabaniho, kterému soud uložil šestileté vězení.
26. 1. 2023|

Podnikatel popsal předávání úplatků v kauze Stoka. Peníze měly směřovat ke Švachulovi

O odevzdávání desetiprocentních úplatků promluvil ve čtvrtek u Krajského soudu v Brně spoluvlastník firmy Kros-stav Lubomír Smolka, který je jedním z obžalovaných v takzvané kauze Stoka týkající se údajné korupce na radnici Brno-střed. Peníze předával dalšímu z obžalovaných, který je odevzdával šéfovi, podle Smolky bývalému politikovi zvolenému za ANO Jiřímu Švachulovi. Někdejší místostarosta a radní Brna-středu Švachula je podle žalobce hlavou skupiny, která ovlivnila desítky zakázek na radnici.
11. 3. 2021Aktualizováno11. 3. 2021, 15:02|

Podnikatel z kauzy Stoka u soudu přiznal, že předával úplatky

Krajský soud v Brně pokračuje v projednávání sledovaného případu údajné korupce na radnici Brno-střed. V takzvané kauze Stoka vypovídal obžalovaný podnikatel Lubomír Smolka, přiznal, že u některých zakázek předával či sám dal úplatek. Přiznal se i bývalý vedoucí technik správy nemovitostí na radnici Brno-střed Petr Kosmák. V kauze je obžalováno jedenáct lidí a dvě firmy včetně někdejšího politika za hnutí ANO Jiřího Švachuly.
22. 9. 2020Aktualizováno22. 9. 2020, 16:09|