TÉMA

Mimoň

V rybníku u Turnova uhynuly stovky úhořů. Napadl je parazit

Na rybníku Písečák u Turnova zahynulo velké množství úhořů. Stovky mladých i dospělých jedinců tam napadl parazit krevenatka úhoří. Rybáři se teď snaží vodní plochu co nejrychleji vyčistit a zbavit ji mrtvých kusů ryb. Odhadují však, že dříve než za několik desítek let se kolonii úhořů obnovit nepodaří.
21. 7. 2023|

Soud už potřetí nepravomocně zprostil Shenara obžaloby z daňových úniků

Pražský městský soud už potřetí zprostil obžaloby někdejšího předsedu představenstva společnosti Amun.Re Martina Shenara, který byl viněn z toho, že neodvedl daně při prodeji tří společností firmě ČEZ. Podle soudu se neprokázalo, že se předmětný skutek stal. Rozhodnutí je nepravomocné, státní zástupkyně už avizovala, že podá odvolání. Prvoinstanční soud už v minulosti Shenara dvakrát nepravomocně osvobodil, odvolací senát však tato rozhodnutí pokaždé zrušil.
19. 5. 2023|

Areál hřebčína v Mimoni se v opakované aukci prodal za 17 milionů

Areál hřebčína v Mimoni na Českolipsku by měl změnit majitele, v opakované aukci ho ve čtvrtek kupec vydražil za vyvolávací cenu 17 milionů korun. Zatímco do minulé dražby na konci července se přihlásilo sedm zájemců, tentokrát byl jenom jeden. Kupec má teď 30 dnů na to, aby cenu doplatil, řekl Josef Dvořák ze společnosti Eurodražby.cz, která aukci pro insolvenčního správce zkrachovalé společnosti MAESTOSO Luna zajišťovala.
27. 10. 2022|

Nový majitel hřebčína v Mimoni nezaplatil. Areál tak půjde znovu do dražby

Hřebčín v Mimoni, který je proslulý chovem anglických plnokrevníků, je opět bez majitele. Investor z Olomouce, který v červenci areál vydražil, nezaplatil v dané lhůtě částku 25 milionů korun. Dražba se proto bude koncem října opakovat. Minimální kupní cena je sedmnáct milionů korun.
7. 10. 2022|

Na Českolipsku odříká nový autobusový dopravce spoje. Podle kraje jsou řidiči nemocní nebo v karanténě

Podobně jako na Teplicku ruší i na Českolipsku nový autobusový dopravce spoje. Krajem vlastněná společnost ČSAD Liberec vysvětluje výpadky množstvím řidičů, kteří onemocněli covidem-19, případně jsou v karanténě.
20. 12. 2021Aktualizováno20. 12. 2021, 13:25|

Nejkrásnějších nádraží je v Česku třináct, další již nepřibudou. Soutěž podle organizátorů ztratila smysl

Místo tradičního vyhlášení nejkrásnějšího nádraží roku oznámili organizátoři ankety, že po patnácti letech končí. Ztratila podle nich smysl, zejména proto, že kvůli automatizaci provozu mizí z nádraží personál, a tak o mnoho stanic již nemá kdo pečovat.
9. 11. 2021|

Hladiny řek klesají, noční výstraha před povodněmi se nenaplnila

Hladiny řek a potoků v Česku, které zvedly prudké víkendové lijáky, vytrvale klesají. V tuto chvíli už nejsou žádné ani na druhém stupni. První stupeň platí na Úslavě nebo Berounce. Nebezpečí už nehrozí na Ploučnici a Lužické Nise. Rozvodněné toky poškodily silnice, mosty, utrhly se některé svahy a vytopená je i řada domů. Dvě vesnice hasiči preventivně evakuovali.
19. 7. 2021Aktualizováno19. 7. 2021, 20:27|

30 let zpět: Houby a munice

Lesy kolem Mimoně na severu Čech skýtaly v září 1990 mimořádnou houbařskou žeň. Mělo to ovšem jeden háček. Jelikož se jednalo o vojenský újezd, ve kterém donedávna hospodařila sovětská armáda, nacházeli tu houbaři kromě hřibů také ostré náboje a granáty.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
28. 9. 2020|