TÉMA

Boj o moc

Zlatým glóbům dominoval Oppenheimer. Odnesl si pět cen, včetně hlavní

Zlatý glóbus za nejlepší filmové drama roku 2023 v neděli získal historický snímek Oppenheimer s hercem Cillianem Murphym. Film si odnesl celkem pět cen. Výsledky Zlatých glóbů, které uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu, každoročně naznačují, které filmy mají šanci uspět na Oscarech. Ocenění za nejlepší muzikál či komedii získali Chudáčci s herečkou Emmou Stoneovou. Celkem soutěžily filmové a televizní počiny v téměř třicítce kategorií.
8. 1. 2024Aktualizováno8. 1. 2024, 11:44|

Boj o moc vedl k ceně Emmy, nejlepším komediálním seriálem zůstal Ted Lasso

Nejlepším dramatem na televizních obrazovkách byl loni podle amerických televizních cen Emmy Boj o moc. Seriál sleduje intriky v rodině mediálního magnáta. V komediální kategorii se už podruhé za sebou raduje seriál z fotbalového prostředí Ted Lasso. Nejlepší minisérií vyhlásily ceny satiru Bílý lotos. Seriálový hit Hra na oliheň uspěl v cenách za herecké výkony.
13. 9. 2022|

Televizním cenám Emmy kraloval seriál Watchmen. Moderátor večer překřtil na „Pandemmys“

Bez červeného koberce i bez účasti diváků se kvůli koronavirové pandemii odehrál 72. ročník amerických televizních cen Emmy. „Nikdo nepůjde poražen domů, protože všichni už doma jsou,“ zavtipkoval na začátek slavnostního večera jeho moderátor Jimmy Kimmel, který zároveň galavečer přektil na „Pandemmys“. Ceny ovládl seriál z produkce HBO Watchmen (Strážci). Počin vycházející z příběhů DC Comics si vysloužil jedenáct sošek, včetně ceny za nejlepší minisérii.
21. 9. 2020|