TÉMA

František Navrkal

Kolektivní imunita by mohla v ČR vzniknout v září, řekl Vojtěch při interpelacích. Pevný termín voleb jde do posledního čtení

Poslanci poslali s úpravami do závěrečného kola schvalování ústavní novelu – obecní, krajské a senátní volby se mají od příštího roku konat vždy na konci prvního říjnového týdne. Odpoledne se poslanci věnovali interpelacím na premiéra a další členy vlády. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) při nich uvedl, že zatím nelze uznávat zjištěné protilátky na covid-19 za alternativu k očkování či prokázanému prodělání nemoci.
8. 7. 2021Aktualizováno8. 7. 2021, 18:07|

Veřejnoprávní novináři by měli podávat majetková přiznání. Návrh komunistů podpořila ministryně Benešová

Návrh komunistů, aby novináři veřejnoprávních médií podávali majetková přiznání, překvapivě podpořila ministryně spravedlnosti i někteří poslanci vládního hnutí ANO. Kabinet Andreje Babiše přitom stejný návrh odmítl. Podle KSČM redaktoři České televize a Českého rozhlasu ovlivňují veřejné mínění a jsou placeni z veřejných peněz, proto by měli stejně jako třeba poslanci nebo starostové přiznávat majetek.
30. 4. 2021|

Případné budoucí přebytky půjdou jen na snížení dluhu. Sněmovna schválila novelu rozpočtových pravidel

Případné přebytky státního rozpočtu bude možné využít jen na snížení státního dluhu, novelu rozpočtových pravidel schválila sněmovna. Projednala také novelu zákona proti praní špinavých peněz a rozhodla, že se bude týkat i správců svěřenských fondů. Žadatelé o dotace také mají uvádět skutečného majitele.
1. 10. 2020Aktualizováno1. 10. 2020, 14:30|

Sněmovna v prvním čtení podpořila rouškovné, zrychlené projednání opozice zablokovala

Sněmovna v úvodním kole podpořila vládní návrh jednorázového pětitisícového příspěvku důchodcům, předlohu poslala k posouzení do sociálního výboru. Poslanci v úterý také odhlasovali zrušení daně z nabytí nemovitostí. Opozici se nepodařilo na program schůze prosadit debatu o vývoji epidemie koronaviru. Kvůli šíření nemoci covid-19 sněmovna zasedla v polovičním počtu.
15. 9. 2020Aktualizováno15. 9. 2020, 23:15|